Констатацията от 18-ия доклад е приета днес. Според него България

...
Констатацията от 18-ия доклад е приета днес. Според него България
Коментари Харесай

Захариева: ЕК категорично заявява постигнатия от България прогрес в рамките на механизма


Констатацията от 18-ия отчет е призната през днешния ден. Според него България е изпълнила всички рекомендации. За първи път през 2017 година имахме рекомендации към страната ни. През 2018 година първите резултати бяха налице. Част от 17-те рекомендации бяха изпълнени, а другите бяха към финала си. Тогава Европейска комисия изрази убеденост, че всички рекомендации ще бъдат изпълнени, а днешния отчет потвърждава, че очакванията не са били напразни. Това съобщи вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева на брифинг на Министерски съвет във връзка мониторинговия отчет за България от Европейска комисия.

"Имаше доста спекулации. Механизмът е основан с решение на Европейска комисия и би трябвало да завърши с решение Европейска комисия. Комисията ще изпрати отчета за мнението в Екологичен потенциал. Няма да спекулираме с дати за приключването на отчета. Не се знае дали ще е до края на мандата на тази европейска комисия. Важното е, че Европейска комисия ясно и изрично декларира, че постигнатият от България напредък в границите на механизма за инспекция и съдействие е задоволителен ", сподели още Захариева.

"Реформата е развой. Тя не се прави поради отчет, Брюксел, Берлин или Париж, а за българските жители и правосъдна система. Така че промените, без значение дали има или няма механизъм, ще продължат ", добави външният министър.

"Отпаднаха рекомендациите към Министерство на вътрешните работи, само че работата ни продължава. Докладът сподели, че сме стигнали равнище на доверие и трайни резултати. Всички резултати са ориентирани, с цел да дадем сигурност на българските жители ", добави по тематиката министърът на вътрешните работи Младен Маринов.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР