Констатациите са в доклад на Върховната касационна прокуратура и касаят

...
Констатациите са в доклад на Върховната касационна прокуратура и касаят
Коментари Харесай

Разследват военни прокурор и следовател за дело на трупчета срещу генерал


Констатациите са в отчет на Върховната касационна прокуратура и касаят открити съществени нарушавания в срочността и ритмичността по досъдебно произвеждане, водено от прокурора полк. Антон Радойнов.  Дисциплинарното произвеждане, формирано със заповед на административния началник на Военно-окръжната прокуратура в София, обгръща работата по същото досъдебно произвеждане и на следователя полк. Добрин Маринов.

Дисциплинарното произвеждане се образува по отношение на позволено нарушаване на член 307, алинея 3, т. 2 от Закона за правосъдната власт - деяние или безучастие, което е довело до безпричинно закъснение на досъдебно произвеждане, отнасящо се до следствие на закононарушение вероятно осъществено от военачалник, военно длъжностни и/или цивилни лица, прецизират от прокуратурата.

Според информация на правния уебсайт " Лекс " прокурорът полковник Радойнов е дал инструкции на следователя - полк. Маринов, които не били изпълнени и все пак, следствието било спряно и било изпратено предписание на " Военна полиция " за определяне на незнайните причинители, което обаче не било сторено. Според проверяващите претекстовете за прекъсване на следствието звучали абсурдн о.

Назначена е комисия в състав от трима прокурори при Военно-окръжната прокуратура-София, която да откри дейностите на двамата магистрати по делото. Проверката ще обгръща както материалите по досъдебното произвеждане, по този начин и натовареността на Радойнов и Маринов за интервалите, в които делото е било в дейна фаза на следствие, употребените от тях болнични дни и отпуски, както и участията в правосъдни съвещания на наблюдаващия прокурор.

В период до два месеца комисията следва да изготви отчет за работата на магистратите, обект на дисциплинарната инспекция.

Преди дни бяха огласени резултати от разпоредените от и.ф. основния прокурор Борислав Сарафов инспекции на каузи против магистрати, депутати и за закононарушения против републиката и стана ясно, че са открити нарушавания по следствие, следено от Радойнов. Следовател по него е бил Маринов.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР