Константийският епископ Михаил бе избран на втория тур за кандидат

...
Константийският епископ Михаил бе избран на втория тур за кандидат
Коментари Харесай

Двама епископи са кандидати за Сливенски митрополит

Константийският свещеник Михаил бе определен на втория тур за претендент за Сливенски митрополит на епархийския избор, който се организира в Сливенската митрополия. Двамата с Агатаполския свещеник Йеротей (избран от първи тур с 26 гласа), са претендентите за Сливенски митрополит, сред които ще избира Светият синод на 25 февруари, оповестява Българска телеграфна агенция.

Епископ Михаил, викарен свещеник на Ловчанския митрополит, получи нужните 22 гласа от гласувалите на втори тур 42-ма епархийски гласоподаватели от седемте сливенски духовни околии. Всички бюлетини бяха действителни, а изборът продължи към половин час.

Втори по брой гласове бе Знеполският свещеник Арсений със 17 гласа, колкото получи и на първия тур. Останалите претенденти - Браницки свещеник Пахомий, ​Смоленски свещеник Висарион и Белоградчишки свещеник Поликарп получиха по един глас. Главиницки свещеник Макарий, Велички свещеник Сионий, Мелнишки свещеник Герасим и Велбъждски свещеник Исаак не получиха гласове на втория тур.

Предстои да бъдат направени протоколите, сподели наместникът на сливенския митрополитски трон - Варненският и Великопреславски митрополит Йоан, който ръководеше изборния развой.

Ако Светият синод на съвещанието си на 24 февруари, откакто изслуша отчета на наместника на овдовелия епархийски трон и прегледа постъпилата документи, реши, че изборът е годен и е проведен по надлежния ред, в неделя, 25 февруари, ще се състои и каноничният избор.

Изборът на нов Сливенски митрополит е поради кончината на Негово високопреосвещенство Йоаникий, който умря на 9 януари тази година.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР