Константин Стоянов има над 20-годишен опит като главен счетоводител, данъчен

...
Константин Стоянов има над 20-годишен опит като главен счетоводител, данъчен
Коментари Харесай

Софтуерът за автоматизиране на счетоводната дейност CONTROLISY елиминира ръчния труд

Константин Стоянов има над 20-годишен опит като основен счетоводител, данъчен съветник и ръководещ сътрудник в счетоводна къща " НОВАКОН ". В качеството му на притежател и шеф е взел участие интензивно в развиването на " НОВАКОН " и одобряването й като една от най-големите счетоводни компании в България. В началото на 2022 година дружно със своите сътрудници сполучливо продава " НОВАКОН " на една от най-големите интернационалните счетоводни компании - TMF Group, която работи с над 40% от сдруженията, включени в S&P 500 и Fortune 500 companies, с над 35 хиляди частни клиента, с световни офиси в над 83 страни. През 2013 година основава " Тиймлук " ООД - компанията, която има и развива CONTROLISY. Натрупаният данъчно-счетоводен опит през годините по натурален път минава към задълбочени знания по програмиране и сега Константин свободно програмира на няколко езика. Това дава опция за елементарно материализиране на концепциите му за автоматизиране на счетоводната работа и понижаване времето за осчетоводяване. Венцислав Джамбазов е дълготраен учител в Нов български университет, доцент към департамент " Информатика " и декан на Факултет за отдалечено, електронно и надграждащо образование на Нов български университет. Завършил е висше обучение в Техническия университет - София, като машинен инженер, през 2002 година пази дисертация в област " Социология на връзките ", а през 2009 година става лекар с работата си върху нововъведенията в образованието и научните проучвания. Избран е за доцент с монография по отношение на уеб основаните потребителски интерфейси. Занимава се с информатика повече от 30 години и е един от пионерите на българския интернет. Той е създател и съавтор на 5 книги и има над 40 изявления в профилирани и научни издания по тематики, свързани с уеб дизайн, мултимедия, програмиране, цифрова стопанска система, електронно образование. Създали сте единственото в България пълноценно софтуерно решение за автоматизиране на счетоводната активност. Може ли да обясните какви са съответните изгоди от него за клиентите ви?
Константин Стоянов : е първата и единствена софтуерна услуга в България, особено основана за изцяло ръководство активността на счетоводни адвокатски фирми и отдели. Основен акцент е безхартиеното счетоводство.

Чрез счетоводителите икономисват доста време при осчетоводяване на фактури и банки. Чрез своя мощен OCR инструмент, основан на изкуствен интелект, извършва ролята на счетоводител, който автоматизирано попълня данните (номер, дата, контрагент, валута, курс, сума, падеж, касово плащане) и прави контировка. Действителният счетоводител извършва единствено контролни функционалности по образна инспекция на данните и счетоводните записи, а системата се самообучава от дейностите му. Това понижава фрапантно грешките и времето за обработка спрямо ръчното въвеждане на данни.
Реклама
прави автоматизиран разбор на банковите извлечения и ги преобразува в счетоводни контировки, в това число комплицирани контировки, и регистрира курсови разлики (обвързва заплащания с фактури, намира заплащания на осигуровки, заплати, банкови такси, получени картови заплащания и т.н.).

Всичко това подсигурява най-бързия и прецизен внос на фактури, банки и касови заплащания в 16 счетоводни стратегии - с един клик генерирате файл, който импортирате. Системата работи с над 96% успеваемост, което икономисва до 85% от времето за осчетоводяване на фактури, банки и касови заплащания.
Сигурността на предпазване на данните е основна за счетоводната активност. Как гарантирате сигурност на данните и отбрана от загуба на информация?
Венцислав Джамбазов: Безспорно е, че сигурността на предпазване на данните е основна за счетоводната активност. Причина за това не е единствено фактът, че се обработва финансова информация, а това, че се борави с доверието на клиента. Доверието е в основата на положителното партньорство и продължително съдействие. Конфиденциалността на информацията и нейното надеждно предпазване е извънредно значим фактор при избор на всяко ново софтуерно решение, което касае счетоводна информация.

Сървърите на CONTROLISY са позиционирани в професионален дейта център в София и е обезпечена среда на непрекъсваемост на работата със отбрана от пожар, наводняване, земетресение, спиране на електрическото зареждането и интернет връзката, като е обезпечена и денонощна физическа защита и видеонаблюдение. Сървърите са заключени в специфични шкафове, като достъпът е строго регламентиран и стеснен.
Реклама
Организирано е всекидневно автоматизирано архивиране на данните, в това число в така наречен спомагателен " леден " списък. Файловете се достъпват единствено от профила на съответния консуматор съгласно правата, които са му заложени, т.е. не могат да се достъпят оттатък интерфейса на

Гарант за високото равнище на сигурност е фактът, че е сертифициран според условията на ISO/IEC 27001:2013 - Управление на осведомителната сигурност.
Кои са главните ви съперници и какви преимущества смятате, че има вашият артикул пред тях?
Константин Стоянов: С риск да прозвучи нескромно, ние сме оригиналът в тази категория софтуери у нас - към този момент в България не съществува аналогично комбинирано решение. Системата е основана преди повече от 14 години - това време ни е помогнало тя да бъде тествана и подобрявана неведнъж. Тъй като в началото е основан в счетоводна къща " НОВАКОН " (в която аз бях ръководещ сътрудник и основен счетоводител над 20 години), в нея са въплътени характерности, които я вършат комфортна за счетоводна работа.

Развиваме OCR технологията повече от 5 години, което ни разреши да натрупаме голям опит, на база на който сме създали голям брой прецизни логаритми и сме обучили невронна мрежа, които дружно работят за висока степен на тъкмо различаване и автоматизирано индексиране на данните.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР