Константин Михайлов е роден на 22 май 1964 г. в

...
Константин Михайлов е роден на 22 май 1964 г. в
Коментари Харесай

Константин Михайлов “В темпото на Кари“: Да играеш професионално хокей до 50-годишна възраст

Константин Михайлов е роден на 22 май 1964 година в София. На 14-годишна възраст, дружно със своя брат близнак Борис, стартира да тренира хокей на лед в „ Левски Спартак ” и пази на вратата на „ сините ” до 1992-а. Става първенец на Югославия с „ Партизан ” (Белград), след което играе за „ Истанбул Патен ”, с който става първенец на Турция. През 2004-05 пази във втората лига на Франция за „ Амневил ”, а след завръщането си в България играе за „ Академика ”, Славия, ЦСКА и „ Ирбис Скейт “.

Константин Михайлов взе участие на рекордните 28 международни шампионати по хокей на лед в състава на българския народен тим. През 2019 година е признат в Залата на славата на Международната федерация по хокей и е почетен е с премията „ Ториани “ присъждана за „ изключителна кариера на състезател от нехокейна нация “.

С моя брат близнак сме второ потомство хокеисти. Нашият татко игра до 40-годишна възраст, моят брат също, а аз до 50 година

Баща ни в никакъв случай не ни не натискал да се занимаваме с хокей. Минахме през тенис на маса и футбол. Във футбола също бях вратар - имам едно градско и едно републиканско състезание и съм избиран за най-хубав вратар. Обаче пропуснахме някакви тренировки и треньорът ни заяви, че нямаме право да играем на мачове. Баща ми пристигна да ни гледа и ни сподели край с футбола.

 
Бях към 42-3 годишен и имах хрумвания да приключвам спортната си кариера, само че по неуместно стичане на събитията - гибел на едно от момчетата Кирчо Въжаров - и молба от страна на управление,, треньора и тима, продължих да се състезавам.
 

Приема ми в залата на славата е нещо неповторимо - едно самопризнание за дългогодишния ми труд и любовта към спорта. Достоен свършек на моята кариера.

Тайната на спортното дългоденствие е композиция сред ген, хранителен режим, възобновяване и шанс - да няма травми.

Сега упражняваме всички възрастови групи вратари в хокея и предаваме нашия опит.

Вижте цялото изявление във видеото.

Вижте целия епизод във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР