Константин Килимник, който е бил в тясно сътрудничество с ексшефа

...
Константин Килимник, който е бил в тясно сътрудничество с ексшефа
Коментари Харесай

Разследването: Килимник е ключова фигура при руската намеса в САЩ

Константин Килимник, който е бил в тясно съдействие с ексшефа на предизборния щаб на Доналд Тръмп - Пол Манафорт, е играл основна роля при създаването на съветската тактика за интервенция в политическия живот на Съединени американски щати, съобщи " Асошиейтед прес ".

Агенцията се базира на документи, с които разполага.

Съобщава се, че в служебна записка на Килимник до Манафорт от декември 2004 година руснакът е анализирал практиката на Русия да манипулира политически събития в някогашните руски републики.

" Западът е малко по-умел в актуалната игра (от някогашните републики на Съюз на съветските социалистически републики - б.р.), в която възприемането на събитията от международната общност е по-важно от това, което става в реалност. " - цитира организацията част от написаното от Килимник.

Според информацията на " Асошиейтед прес ", роденият в руска Украйна Килимник е бил основен медиатор сред консултантската компания на Манафорт и съветския предприемач Олег Дерипаска. Дерипаска от своя страна отхвърля да се е обръщал към компанията на Манафорт за лобиране на ползите на съветското държавно управление.

През юни спецпрокурорът Робърт Мълър, който проверява съветската интервенция в американските избори, упрекна Манафорт и Килимник в оказване на напън върху очевидци.

По данни на следствието, Килимник и Манафорт неведнъж са се свързвали с двама очевидци по телефона и месинджъра, като са се опитвали да ги накарат да лъжесвидетелстват.

Освен това екипът на Мълър е стигнал до заключението, че Константин Килимник е поддържал връзка с съветското разузнаване по време на акцията за президентските избори в Съединени американски щати през 2016 година /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР