Константин Илиевски е новият главен диригент на Симфоничния оркестър на

...
Константин Илиевски е новият главен диригент на Симфоничния оркестър на
Коментари Харесай

Константин Илиевски ще води Радиосимфониците

Константин Илиевски е новият основен диригент на Симфоничния оркестър на БНР, научи ДУМА от Николета Еленкова, специалист връзки с обществеността в БНР. Той е одобрен български музикант - диригент, пианист и композитор с интернационална кариера. Започва да учи пиано на 5 години при проф. Милена Куртева в София, като възпитаник продължава образованието си в Братислава, Словакия, при проф. Петер Черман. Завършва оркестрово и хорово диригентство при проф. Зденек Билек и проф. Душан Бил с цялостно отличие. Продължава образованието си в Университета за музика и театрални изкуства във Виена, където получава магистърска степен по комбинация при проф. Детлев Мюлер-Сименс и по оркестрово диригентство при проф. Урош Лайовиц.
Едва на 17 години Константин Илиевски основава " Sinfonietta dell`Arte " в Братислава, която се утвърждава като професионален оркестър с сполучливи гастроли в Европа. Финалист е на 53-тия Международен конкурс за млади диригенти в Безансон (Франция) с оркестъра " Виктор Юго " на Франш Конте.
От 2017 година изнася концерти и осъществя записи със Симфоничния оркестър на Българското национално радио. Носител е на премията " Кристална лира " в категория " Диригент " за заключителния концерт на сезон 2017/2018 година на Радиосимфониците.
Шест сезона управлява Камерния оркестър " Дианополис " в Ямбол. От 2020 година е диригент на Симфоничния оркестър на Словашкото радио и резидентен композитор на Проксима отбор в Братислава. Преподавател е във Виенския университет за музика и театрални изкуства.
Дирижирал е влиятелни симфонични сформира у нас и по света. Участвал е в голям брой интернационалните фестивали, работил е със солисти от международна класа.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР