Консорциумът ДЗЗД НМН“ е напът да спечели обществената поръчка на

...
Консорциумът ДЗЗД НМН“ е напът да спечели обществената поръчка на
Коментари Харесай

Хора до президента прозират в поръчката за рекламата на туризма

Консорциумът „ ДЗЗД НМН “ е напът да завоюва публичната поръчка на Министерството на туризма за разпространение на туристическа дестинация България посредством образуване и осъществяване на тематични турове за публицисти, снимачни екипи, блогъри, влогъри, известни персони и експедиенти от целеви и перспективни пазари. Това излиза наяве от отворените ценови оферти на претендентите, откри инспекция на TravelNews.

Търгът е за 1 млн. лева без Данък добавена стойност, като изборът на реализатор е на база препоръчана най-ниска цена. Обединението дава 411.35 лева без Данък добавена стойност, която е цялост от цена за една нощувка в 4 или 5 звезден хотел, обяд, вечеря, такса за самолетен билет, цена за екскурзовод на час и цена за транспорт в страната. Това е доста под останалите цени на другите претенденти - пиар организацията „ АПРА “ ООД, която е с оферта за 724.91 лева без Данък добавена стойност, а консорциумът ДЗЗД „ Медия хотел “ - с 798.50 лева без Данък добавена стойност. Рекламната организация „ Директ медия Крес “ ЕООД, която е свързвана с рекламния необут Красимир Гергов, не е позволена до класиране.

В консорциума влизат компаниите „ Ню икономик солюшънс “ ЕООД, и пиар организациите „ Маккан Ериксон София “ ЕООД и „ Нитрам комюникейшънс “ ООД. Първата е благосъстоятелност на Евелина Куртева, която прави финансови и стопански разбори, демонстрира информация в Търговския указател. „ Маккан Ериксон София “ е част от една от най-влиятелните американски рекламни мрежи - McCann Worldgroup. Българската компания е благосъстоятелност на Кенет Блат (23.98% дял), Десислава Тодорова – Олованова, която е и шеф (23.01%), Александър Тороманов (19.04%), Иван Киров (10%), и Цанка Крушева (4.94%), сочи справката в Търговския указател. Двете компании към този момент са правили дружно реклама на България във Англия през 2018 и 2019 година, когато министър на туризма беше Николина Ангелкова (ГЕРБ). 
Третият участник в обединяването – „ Нитрам комюникейшънс “ ООД, е благосъстоятелност на „ АД Асетс “ ООД (70% дял) и Мартин Димитров (30%). Управител е Добринка Стойкова-Парасхаки, демонстрира информация в Търговския указател, която дружно със брачна половинка си държат „ АД Асетс “ ООД. Мартин Димитров е съучастник с телевизионния продуцент Никола Тупарев (известен като Нико Тупарев) във компанията „ Драма куин “ ООД, като те и компаниите към телевизионните звезди Иван и Андрей, вършиха последната предизборна акция на президента Румен Радев за втория му мандат, обясниха пред TravelNews пиар и рекламни специалисти.

Кръгът на президента прозира и при другия участник в процедурата на Министерството на туризма – консорциум ДЗЗД „ Медия хотел “. В него влизат „ София медия пул “ ЕООД и „ Хотелтв “ ООД. Първата е собсвеност на рекламния експерт Боян Сираков, а във втората са съдружници компаниите „ НТ травел “ ЕООД и „ Би ес ей “, а шеф е Мартин Панов. „ НТ травел “ ЕООД е също владеене на Никола Тупарев, сочи справката в Търговския указател.

Третият участник - „ АПРА “ ООД е благосъстоятелност на Томислав Цолов, и е част от групата APRA Porter Novelli. Компанията изпълняваше поръчки за реклама на България при дългогодшния министър на туризма от партията Николина Ангелкова и в редица други министерства. Тя обслужваше още Българския състезателен тотализатор. По времето на служебния министър на туризма Илин Димитров през тази година „ АПРА “ беше определена за реализатор на онлайн рекламата на туризма на България.

Поръчката за разпространение на туристическа дестинация България посредством образуване и осъществяване на тематични турове за публицисти, снимачни екипи, блогъри, влогъри, известни персони и експедиенти от целеви и перспективни пазари е включена в осъществяването на Годишната стратегия за Национална туристическа реклама и в частност за разпространение на дестинацията чрез тактически маркетингови принадлежности (програми, акции и др.), при които своето място заемат опознавателните турове, познати като Press & FAM Trips.

Целта им е да срещнат на място участниците (журналисти, снимачни екипи, блогъри, влогъри, известни персони и експедиенти от целеви и перспективни пазари) с туристическите запаси, атракции и благоприятни условия за туризъм, а те да споделят тази информация със своите читатели/последователни и/или клиенти. От маркетингова позиция източникът и привлекателността на информация и известия може да има голямо въздействие върху вероятността евентуалният необятен кръг от потребители/читатели да го одобряват. Споделеният персонален опит, достоверността в някои случаи и пристрастия към източника имат извънредно значение за приемането на споделената информация и разпространяването върху евентуалната публика.

Срокът на  контракта ще бъде 24 месеца, считано от датата на подписване или до постигане на оптималната обща стойност на контракта, което от двете събития настъпи първо. Финансирането на публичната поръчка ще се реализира със средства бюджета на Министерство на туризма.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР