Консорциум, включващ мажоритарния собственик на английския футболен клуб Лийдс Юнайтед

...
Консорциум, включващ мажоритарния собственик на английския футболен клуб Лийдс Юнайтед
Коментари Харесай

Сделка: Собственикът на Лийдс закупи Сампдория

Консорциум, включващ мажоритарния притежател на британския футболен клуб Лийдс Юнайтед - Андреа Радрицани, и неговия бизнес сътрудник Матео Манфреди, завърши договорката по закупуването на закъсалия финансово италиански тим Сампдория, заяви ДПА.

Тимът от Генуа, който изпадна от Серия А за първи път от повече от десетилетие, беше застрашен от фалит, само че съгласно оздравителния проект новите управници ще вложат 40 милиона евро за стабилизирането му.

" Много сме разчувствани, че можем да обявим, че финализирахме придобиването на този необикновен клуб. Сампдория е избавен и се веселя за всички, които страдаха поради проблемите на тима. Благодаря на хората, които работиха неуморно, с цел да се реализира тази договорка. Нямам самообладание да стартираме работа ", разяснява Андреа Радрицани.

Радрицани закупи контролния пакет на Лийдс Юнайтед през 2017 година за 45 милиона лири, само че се чака да продаде своя дял от 56 % от британския клуб на американската компания " 49ers Enterprises ". Собствениците на известния тим по американски футбол и петкратен първенец в НФЛ на Съединени американски щати Сан Франсиско 49-ърс към този момент имат 44 % от Лийдс и с новата договорка, който се чака да бъде финализирана до края на годината, ще придобият всички акции на отбора от " Елънд Роуд ".

Лийдс отпадна от Висшата лига през уикенда, само че това не се чака да промени желанията на " 49ers Enterprises ".
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР