Консорциум Витоша, който е един от кандидатите за концесия на

...
Консорциум Витоша, който е един от кандидатите за концесия на
Коментари Харесай

Кандидат за летище София обещава да изгради нов национален стадион

Консорциум " Витоша ", който е един от претендентите за концесия на летище София, предлага в офертата си да построи и напълно нов народен стадион.
" Стадионът е част от самостоятелна и спомагателна инвестиция на стойност от 600 млн. евро, която е отвън обсега на главната капиталова оферта от близо 1.5 милиарда евро. " Така цялостното предложение за вложения на надвишава 2 милиарда евро, оповестяват от консорциума в публично прессъобщение.
Изграждането на нов народен стадион е включено в разширеното предложение на обединяването, състоящо се от Manchester Airports Group (MAG) и нейният сътрудник Beijing Construction Engineering Group (BCEG), което е подадено пред Министерството на превоза.
Идеята е да сътвори повсеместен " летищен град ", който ще включва нов народен стадион (построен по стандартите на УЕФА от категория 4), подсилен от комерсиална зона, магазини, зона за отдих и логистични уреди, с цел да се сътвори спомагателен бизнес зони София, както и такива за развлечения.
Проектът планува новият стадион да бъде мултифункционален, изцяло подобаващ за националните тимове по разнообразни типове спорт, международни спортни надпревари, както и концерти и фестивали.
Той може да бъде приключен в точния момент, с цел да бъде употребен при вероятно утвърждение на семейството на България на Младежките зимни олимпийски игри през 2024 година
Столична община търси ново място, на което да реалокира националния стадион " Васил Левски ". Обсъждат се четири разновидността за бъдещото място, на което да бъде изместен стадиона, разгласи основният проектант на София Здравко Здравков.
Припомняме, че на 9 май бяха отворени офертите за 35-годишна концесия на летище София. От тях стана ясно, че най-хубавата към този миг е на консорциум " Еърпорт Де Пари " на френската Aeroports de Paris и турската Tav Havalimanlari Holding.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР