Консорциум ВАБ – 2019“ спечели важна поръчка за безопасността н

...
Консорциум ВАБ – 2019“ спечели важна поръчка за безопасността н
Коментари Харесай

Синът на Богомил Манчев взе важна поръчка за безопасността на АЕЦ „Козлодуй“

Консорциум „ ВАБ – 2019 “ завоюва значима поръчка за сигурността н АЕЦ „ Козлодуй “, която е на стойност над 6,7 млн. лева с Данък добавена стойност.
Водещ сътрудник в обединяването е компания „ Ди Си Ар “  - еднолична благосъстоятелност на сина на най-богатия българин в енергетиката Богомил Манчев - Петър. Синът е поел  сдружението от татко си от 16-ти декември м.г. Другият участник в него е „ Риск Инженеринг “ АД, което се съставлява от дамата до Богомил Манчев - Нели Беширова. Самият той е премахнат като представител на компанията през 2016 година Третата компания в консорциума е „ ЕНПРО Консулт “ ООД, чийто автентичен притежател е Валентин Василев.
Тяхна задача е да актуализират вероятностния анализ  на сигурността, равнище 1 за цялостна мощ, за ниска мощ и за спрян реактор на блокове 5 и 6. Предвидено е и разширение на обсега на актуализацията с отчитане на вътрешните и външните рискове, присъщи за площадката на АЕЦ „ Козлодуй “ и въздействието сред блоковете.
Актуализирането на вероятностния разбор на сигурността е условие на закона и съответните лицензии за двата реакторни блока.
Последната актуализация на сигурността на равнище 1 за работа на цялостна мощ, за ниска мощ и за спрян реактор за вътрешни събития, вътрешни наводнения, вътрешни пожари и за сеизмични въздействия е бил осъществен при започване на 2011 година Тогава главната цел е била да се отчетат осъществените промени в плана на блокове 5 и 6 за интервала 2001-2007 година при осъществяване на “Програмата за рационализация ”.
Използваните данни отразяват положението на оборудването и конфигурацията на блоковете до края на 2007 година От 2008 година до момента са направени редица промени в плана на блокове 5,6 и се извършват ограниченията по плана за продължение на периода на употреба.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР