Консорциум от четири фирми е избран да изпълни всички дейности

...
Консорциум от четири фирми е избран да изпълни всички дейности
Коментари Харесай

Консорциум от 4 фирми поема мащабния проект за антична вила „Армира“  

Консорциум от четири компании е определен да извърши всички действия по инженеринговата поръчка за планиране, строително-монтажни работи (СМР) и консервационно-реставрационни работи на антична вила „ Армира “ в Ивайловград.
В консорциум „ Армира 2020 “ вземат участие компаниите „ САТПРО “ ООД, „ Вейл Конструкции “ ЕООД, „ Стройекспрес–НН “ ООД и „ Стройинвестконсулт София “ ЕООД. На процедура той е бил съвсем без конкуренция, тъй като единствено за първата позиция е имало и различен претендент - компания " Пи Ес Пи " ЕООД.
Стойността на плана след извършената процедура възлиза на 7,6 млн. лева с Данък добавена стойност, като дейностите са разграничени на три обособени позиции.
Първата е за подобектите - антична вила " Армира ", археологическия комплекс западно от нея, посетителския център и околното пространство. Тя е извоювана с оферта за съвсем 6 млн. лева с Данък добавена стойност.
Втората позиция касае наблюдателната кула и е за близо 700 000 лв. с Данък добавена стойност. Третата е създаване на алея, разширение на посетителски паркинг и обръщало за рейсове на стойност 915 600 лева с Данък добавена стойност.    
Археологическият обект е с обща повърхност от 22 511 кв.м. и е монумент на културата. Недовършената водонапорна кула е с повърхност от 10 489 кв.м. За обезпечаването на спомагателен паркинг ще се употребява парцел с повърхност от 4923 квадрата.
Целта на плана е благоустрояване на територията, консервация, реституция, социализиране и експониране на археологическите обекти в нея - недвижима културна полезност от национално значение, а също по този начин ремонт и реорганизация на съществуващия сграден фонд и неговата акомодация.
Голямата част от финансирането е обезпечено от Оперативна програма „ Региони в напредък “ с план „ Развитие на туристически атракции “, а личното присъединяване на общината – до 1,5 млн. лева, се обезпечава посредством заем от ДЗЗД „ Фонд за устойчиви градове “.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР