Консорциум, начело с Фолксваген (Volkswagen)  депозира при пазарния регулатор на

...
Консорциум, начело с Фолксваген (Volkswagen)  депозира при пазарния регулатор на
Коментари Харесай

Volkswagen официално поиска Еuropcar

Консорциум, отпред с Фолксваген (Volkswagen)  подава при пазарния регулатор на Франция (AMF) предложение за изкупуване на Юропкар мобилити груп (Europcar Mobility Group), заяви немският автомобилостроител, представен от Ройтерс. За сходно желание на Фолксваген стана известно още през юли.

Фолксваген, който си партнира за тази договорка с компанията за ръководство на активи Атестор лимитид (Attestor Limited) и нидерландската група за подвижност Пон холдингс (Pon Holdings BV), предлага 0,50 евро на акция. Това значи, че френската компания за коли чартърен е оценена на 2,9 милиарда евро.

Юропкар изпадна във финансови усложнения поради пандемията от ковид, която удари бранша на коли чартърен поради рестриктивните мерки на пътуванията. В началото на май предходната година компанията получи заем от 220 милиона евро, обезпечен на 90 % от френската страна.

Ако договорката се осъществя, това ще е завой на 180 градуса за Фолксваген, който продаде Юропкар на капиталовата компания Юразео (Eurazeo) през 2006 година за 3,3 милиарда $.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР