Консорциум „Елит ПСОВ Ямбол“ е избран да изпълни втория воден

...
Консорциум „Елит ПСОВ Ямбол“ е избран да изпълни втория воден
Коментари Харесай

Консорциум ще изпълни втория воден цикъл на Ямбол за 24 млн. лв.

Консорциум „ Елит ПСОВ Ямбол “ е определен да извърши втория воден цикъл на Ямбол. Договорът с него е на стойност малко над 24 млн. лева без Данък добавена стойност.
Избраният измежду петимата претенденти консорциум се състои от компаниите „ Елит Строителна компания “ ЕООД – София, „ Пътно строителство “ АД – Добрич, и „ Аква конструкшън “ ЕООД – София.
Неговият ангажимент е да извърши заложените в плана действия за 650 календарни дни .
Финансирането на обща стойност 36,7 млн. лева е обезпечено по Оперативна стратегия „ Околна среда “.
Планирано е да продължи построяването на Градска пречиствателната станция за отпадъчни води и да се довърши линейната инфраструктура на града.
В първата фаза на плана бе построена и рехабилитирана над 42,5 км канализационна и водопреносна мрежа, включително изчезналата допреди това канализация в най-стария квартал – „ Каргон “.
Бъдещата пречиствателна станция ще обслужва цялото население на регионалния град , в това число филтриране на водите от индустриалната зона. Предвидена е с потенциал за 110 000 еквивалент поданици . В построяването й е заложена тристепенна софтуерна скица за филтриране на отпадъчната вода: първично ходило – механично утаяване; вторично ходило – биологично филтриране, и третично ходило – премахване на азот и фосфор. Предвидени са също уреди за обеззаразяване и за оползотворяване на отделения газ от стабилизиране на утайката-метан – ко-генерация.
Освен дотъкмяване на пречиствателната станция е планувано създаване на довеждащ колектор, уголемение и реорганизация на канализационната и водопроводна мрежа на регионалния град.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР