Консорциум „Детско здраве“, в който водещ партньор е една от

...
Консорциум „Детско здраве“, в който водещ партньор е една от
Коментари Харесай

Гореща новина за новата детска болница в София

Консорциум „ Детско здраве “, в който водещ сътрудник е една от най-големите български строителни компании „ Главболгарстрой “ ще построи Националната детска болница в София. Това излиза наяве от решение на здравното министерство.

Обединението е предложило цена от малко над 77,8 млн. лева без Данък добавена стойност за планиране, реорганизация и доизграждане на почналия през далечната 1978 година строеж в двора на Александровска болница.

Освен, че е предложило най-изгодната оферта, родното обединяване е получило и оптималния брой точки за техническо предложение – 50. Това е и единственият участник, позволен до присъединяване в търга, който има действителен опит в построяването на лечебни заведения в страната.

Обединението спечелило състезанието, е от трите най – огромни дъщерни сдружения в групата на Главболгарстрой Холдинг АД, а точно: Главболгарстрой АД – реализатор на редица лечебни заведения и лечебни заведения в страната, като разширение на лъчетерапевтичен комплекс на Клиника по лъчелечение на СБАЛ по Онкология – ЕАД “ в София, архитектурно-строителни и инсталационни работи в при построяването на Аджибадем Сити Клиник МБАЛ Токуда, преустрояване и уголемение на УМБАЛ „ Св. Екатерина “.

ГБС-Пловдив АД е изпълнило преустрояване и ремонт на един от огромните болнични комплекси в страната, МБАЛ „ Събо Николов “ и Онкология в Панагюрище. Третият участник в обединяването, Главболгарстрой Интернешънал АД, има опит в осъществяването на сходни обекти отвън страната, като Болничен комплекс в Казълорда, Казахстан, Клиника за неотложна помощ в Атирау, Казахстан, Стоматологична Поликлиника с Травматологично Отделение в Москва, Руска Федерация.

Вторият позволен претендент до финалната права за отваряне на ценовите предложения е обединяване сред българската компания „ Климатроник “, мексиканската „ Иновасионес Техникас Ен Симентасион СА ДЕ Сухопътни войски “ и испанската „ Проес Консулторес. Те нямат опит у нас в построяването на лечебни заведения, а потвърждават опит през планове осъществени зад граница.

Още на първия стадий от състезанието беше отхвърлен третият претендент – консорциумът с водещ участник „ Трейс груп холд “ поради непокрити предварителни условия за осъществяване на строителството.

Новата детска болница ще се състои от 2 корпуса от по 12 етажа и 6 други триетажни тела. Предвижда се построяването на още два триетажни корпуса. Продължителността на строителството е 3,5 години. С построяването й на едно място ще бъдат събрани техника и експерти, които да създадат лекуването на деца по-бързо и дейно.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР