Консолидирането на Европа е невъзможно без стабилни, мирни и проспериращи

...
Консолидирането на Европа е невъзможно без стабилни, мирни и проспериращи
Коментари Харесай

Димитров: Без Балканите е невъзможна консолидацията на ЕС


Консолидирането на Европа е невероятно без постоянни, мирни и проспериращи Балкани. Това съобщи македонският външен министър Никола Димитров в Страсбург.

Той направи послание по време на априлската сесия на ПАСЕ. В него Димитров означи, че по време на световни провокации и рецесии е належащо държавите-членки на Организацията да положат всички старания за осъществяване на поетите задължения от участието в Съвета на Европа (СЕ), с които директно способстват за подсилване на демократичната сигурност на Европа.

По отношение на напредъка в европейската интеграция, той съобщи, че най-хубавото удостоверение за нея е чистата рекомендация за Македония в новия отчет на Европейската комисия.

"Нашето предизвикателство е да реализираме фундаментална смяна вътре в нас. Нашата цел не е просто да стигнем до участието в Европейски Съюз. Пътят до там е също толкоз значим и би трябвало да води към създаване на общество, в което доминира правото и се съблюдават човешките права", акцентира Никола Димитров.

При визитата на Съвета на Европа, министър Димитров организира обособени срещи с Торбьорн Ягланд, общоприет секретар на Съвета на Европа, Микеле Николети, ръководител на Парламентарната асамблея, Гидо Раимонди, ръководител на Европейския съд за правата на индивида, Дуня Миятович, комисар по правата на индивида Съвета на Европа, както и членове на Парламентарната асамблея на Съвета на Европа.
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР