Консервната фабрика в Белащица, строена едва преди няколко години, отново

...
Консервната фабрика в Белащица, строена едва преди няколко години, отново
Коментари Харесай

Заради дългове: Пуснаха нов търг за продажба на фабрика в Белащица за над 4 млн. лева

Консервната фабрика в Белащица, строена едвам преди няколко години, още веднъж е оповестена на търг от частен правосъден реализатор. Причината - огромните задължения на сдружението притежател " Хера трейдинг ", против което е формирано изпълнително произвеждане. 
Прочетете още
Припомняме, че за първи път предприятието за преправка на зеленчуци, произвеждане на лютеница, кетчуп и други сосове беше обект на обществена обмен при започване на 2022 година. Първоначалната цена, от която стартира наддаването тогава бе 4,6 млн. лв.. Търгът обаче остана без интерес и надлежно задълженията не бяга погасени. 

Поради тази причина частният правосъден реализатор Мариана Кирова е оповестила нова тръжна процедура с първична цена от близо 4,4 млн. лв.. Официално евентуалните купувачи ще могат да подават предложения от 3 март 2023 до 3 април, а на идващия ден в Районен съд в Пловдив ще бъдат отворени ценовите оферти. 

Фабриката, обект на продажба, е ситуирана върху терен от 3 декара в околност " Бялата пръст " в Белащица. Базата съставлява двуетажна постройка със партер, със застроена повърхност от 1341,84 кв. м. и РЗП от близо 4000 кв. м. Обект на продажба е освен фабриката, само че и с цялостно съоръжение - хладилни отделения, профилирани машини, мониторингова система и така нататък

Строителството на предприятието стартира през 2016 година. По план индустриалните й линии са с потенциал  675 т/годишно произвеждане на доматени и пиперкови концентрати и 2500 т/годишно на лютеница, кетчуп и други сосове. 

Еднличният притежател на " Хера трейдинг " Жана Генчева дори кандидаства по стратегия за европейско финансиране към Държавен фонд земеделие по размер „ Инвестиции в аграрни стопанства ”, като утвърдената сума за дотация е 2,9 милиона лв.. 

 

Освен това върху предприятието са учредени две договорни ипотеки за над 3 млн. лв. към Българската банка за развиване. Генчева обаче стопира да изплаща фирмените заеми и компанията е дадена на съдия-изпълнител. Отделно има и натрапен запор от Национална агенция за приходите поради неизплатени отговорности. 

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР