Консервирането на зеленчуци и горски плодове за зимата е добра

...
Консервирането на зеленчуци и горски плодове за зимата е добра
Коментари Харесай

Защо няма смисъл да се консервират зеленчуци за зимата

Консервирането на зеленчуци и горски плодове за зимата е добра традиция, която се предава от потомство на потомство

Jars with variety of pickled vegetables. Preserved food

Сезонните зеленчуци и плодове се берат и се резервират по разнообразни способи, с цел да има какво да се яде през зимата. Един работен ден – и имате ресурс от вкусно сладко за зимата, през уикенда – няколко буркана ферментирали зеленчуци за студения сезон, и сте подготвени. Удобно, бързо и елементарно, само че не и чак толкоз здравословно.

Правенето на домашни консерви освен избавя от гладни дни, само че и доста опростява живота на домакините. Вместо да прекарвате часове дневно в готвене, можете да сварите каша или картофи, да отворите буркан с кисели краставици и да се почувствате отлично. Тези, които наблюдават диетата си, съзнателно отхвърлят всевъзможни консервирани храни по някаква причина.

Диетолозите предизвестяват да не се употребяват доста консервирани зеленчуци в диетата, тъй като домашните препарати съдържат доста захар, сол и оцет. Поради това водно-солевият баланс в организма се нарушава, а стомашно-чревния тракт, черният дроб и бъбреците са наранени. Киселите краставички предизвикват подутина, захарта е бърз и нежелателен въглехидрат във всеки смисъл, който също скапва зъбите.

Диетоложката Мирослава Улянина предлага да се придържате към златната среда

Ясно е, че зеленчуците и плодовете са доста по-скъпи през зимата, в сравнение с през лятото. В този случай е по-добре да ги замразите. Ако вярно съхраните зеленчуците и плодовете във фризера, храната ще остане свежа, здравословна и без добавена захар.

Консерви от магазина

Излишно е да споделяме, че консервите от магазина са даже по-лоши за здравето от домашните артикули. И въпреки всичко, доста хора имат обичани купешки консерви, от които не могат да се откажат. Например фасул или грах от консерва. По -лесно е да си купите фасул от консерва, в сравнение с да го накиснете за една нощ и по-късно да го готвите за няколко часа.

Не забравяйте, че не всички производители са съзнателни. За да спестят пари, те слагат артикули, които не са първа прохлада в буркана, маскирайки неприятната миризма с консерванти, оцветители и други добавки. Ето за какво си коства да заобиколите рафтовете с евтини консерви и още повече такива, които съдържат смесени зеленчуци или плодове.

В този случай постоянно би трябвало да се обръща внимание на състава. Консервите съдържат огромна централизация на подобрители на усета, консерванти, добавки, които не могат да се нарекат потребни. Колкото по-малко такива храни в диетата, толкоз по -добре. Нищо извънредно няма да ви се случи, в случай че ядете консервирани храни един път седмично. Но по този метод няма да извършите и нищо потребно за себе си.

Инфо: kp.ru

Източник: popantofi.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР