Консерваторите в ограничават възможността за придобиване на гръцко гражданство от

...
Консерваторите в ограничават възможността за придобиване на гръцко гражданство от
Коментари Харесай

Гърция завишава критериите за получаване на гражданство

Консерваторите в лимитират опцията за придобиване на гръцко поданство от чужденци. Медиите разясняват проектозакона с условие за чудесно притежаване на актуален гръцки език, което съгласно пояснение в обществените мрежи " е извънредно мъчно даже за самите гърци ", съобщи БНР. Това е единствено едно от предложенията, залегнали в проектозакона.
По този метод и стеснен брой чужденци ще могат да гласоподават на парламентарни избори. Само с писмени изпити на гръцки език ще се позволяват чужденци да подават искане за гръцко поданство, е записано в проектозакон, импортиран през днешния ден в Народното събрание. Чужденците ще поставят изпити на равнище кандидатстудентски по предметите: гръцка просвета и история, география и държавно устройство. Изпитите ще са в писмен тип пред комисия. След сполучливо полагане чужденците получават право да подадат молба за гръцко поданство.
 200 000 албанци са получили гръцко поданство през последните години 200 000 албанци са получили гръцко поданство през последните години
Албания е една от страните с най-голяма емиграция на популацията в Европа. Основната причина за тяхното овакантяване е намирането на по-до...
Въвеждат се и критерии за приход, в случай че чужденецът е пълновръстен. Той би трябвало да работи и годишния му приход да не е по-нисък от прихода на един служащ.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР