Консерваторите очакват поражение на вотаБившият британски премиер Борис Джонсън даде

...
Консерваторите очакват поражение на вотаБившият британски премиер Борис Джонсън даде
Коментари Харесай

Борис Джонсън даде подкрепа на Сунак

Консерваторите чакат проваляне на вота
Бившият английски министър председател Борис Джонсън даде поддръжка на наследника си на поста Риши Сунак за парламентарните избори, които ще се проведат през днешния ден и на които се чака консерваторите да понесат тежка загуба, съобщи Ройтерс.

“Ако в действителност желаете по-високи налози, в случай че желаете неконтролируема имиграция и в случай че желаете неефикасно кланяне на Брюксел, гласувайте за лейбъристите ”, сподели Джонсън на предизборна демонстрация на Сунак, на която беше посрещнат с възгласи “Борис, Борис! ” от присъстващите.

Преди пет години под управлението на Джонсън консерваторите реализираха съкрушителна победа над лейбъристите. Социологическите изследвания в този момент предсказват съкрушителна победа на лейбъристите, водени от Киър Стармър.

Джонсън подаде оставка от премиерския пост през 2022 година след поредност от кавги.

Консерваторите към този момент одобриха, че на изборите ги чака проваляне. “Всичко свърши и ние би трябвало да се подготвим за действителността и разочарованието да бъдем в съпротива ”, написа някогашната вътрешна министърка Сюела Брейвърман в лондонския в. “Телеграф ”.

“Вероятно сме в навечерието на най-голямата (лейбъристка) издънка, която в миналото сме виждали в тази страна ”, призна по радио “Таймс ” министърът на труда Мел Страйд, корав покровител на акцията на Риши Сунак.

А консервативният в. “Дейли мейл ” предвеща “Стармъргедон ” (от името на лейбъристкия водач.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР