Консерваторите на САЩ и Унгария трябва да обединят сили на

...
Консерваторите на САЩ и Унгария трябва да обединят сили на
Коментари Харесай

Орбан призова консерваторите да обединят сили за изборите през 2024 г.

" Консерваторите на Съединени американски щати и Унгария би трябвало да обединят сили на изборите през 2024 година, с цел да си " върнат " институциите във Вашингтон и Брюксел от либералите, които заплашват западната цивилизация. " Това съобщи унгарският министър председател Виктор Орбан, оповестява организация Ройтерс.

Орбан, маджарски националист, който приказва на заседание на консерватори в Далас, също сподели, че Съединените щати се нуждаят от мощен водач, който да контракти спокойно съглашение за Русия, с цел да постави завършек на войната в Украйна, комшия на Унгария.

" Само мощен водач може да договаря за мир ", сподели Орбан, говорейки пред Conservative Political Action Conference (CPAC), видна политическа организация в Съединени американски щати. " Нуждаем се от мощна Америка със мощен водач.

Орбан не загатна съответно някогашния президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп, който загатна обществено, че ще се кандидатира още веднъж за президент през 2024 година Тръмп е подкрепил над 100 консервативни претенденти преди тазгодишните междинни избори в Съединени американски щати.

Орбан и Тръмп имаха топли връзки и унгарският водач поддържа Тръмп преди гласуването в Съединени американски щати през 2020 година Преди конференцията на CPAC той пожела триумф на Тръмп във видео известие.

Както и Тръмп в Съединените щати, Орбан беше необятно подложен на критика в Европа. Лидерите на Европейския съюз, чийто член е Унгария, обявиха, че той е подкопал демокрацията с ограничения, които лимитират имиграцията и дават на неговото държавно управление надзор върху медиите и неправителствените организации.

Орбан, който беше избран отново за четвърти следващ мандат през април, сподели, че залозите са високи за 2024 година В допълнение към изборите в Съединени американски щати, европейците ще гласоподават за места в Европейския парламент тази година.

" Тези две места ще дефинират двата фронта в борбата за западната цивилизация ", съобщи Орбан. Наричайки себе си " демодиран герой за независимост ", Орбан сподели, че Унгария и неговото държавно управление са " под обсадата на прогресивните либерали ".

Той сподели, че прогресистите се стремят да отделят западната цивилизация от нейните християнски корени. Яростната антиимиграционна позиция на държавното управление му, политиката в интерес на фамилията и отхвърлянето на джендър идеологията се опълчват на тези старания, добави той.

" Тази война е културна война ", сподели Орбан. " Трябва да съживим нашите църкви, нашите фамилии, нашите университети и нашите публични институции. "
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР