Консерваторите на Ангела Меркел и социалдемократите на Мартин Шулц най-после

...
Консерваторите на Ангела Меркел и социалдемократите на Мартин Шулц най-после
Коментари Харесай

Как си разпределиха министерствата в Германия

Консерваторите на Ангела Меркел и социалдемократите на Мартин Шулц най-сетне се споразумяха за съдружно държавното управление. Преговорите започнаха при започване на годината.

Подробности за сполучливия край от Александър Андреев от Дойче веле.

 © Българска телеграфна агенция / Kay Nietfeld / dpa via AP
Вчера феновете на „ По света и у нас " чуха Ангела Меркел да споделя, че съдружното съглашение изисква и от двете страни мъчителни взаимни отстъпки. Днес научихме за един от тези мъчителни взаимни отстъпки, които е трябвало да създадат християндемократите: двете основни министерства, на финансите и на външните работи, ще бъдат ръководени от социалдемократи.

Финансовият сектор, който е най-важният в новото държавно управление, тъй като ще ръководи голямата сума от 46 милиарда евро спомагателни данъчни доходи през мандата, ще бъде управляван от Олаф Шолц, доскорошен кмет на Хамбург и една от най-силните фигури в партията.

Външен министър най-вероятно ще бъде Мартин Шулц, само че това още не несъмнено.

Министър на вътрешните работи не инцидентно ще бъде таман водачът на ХСС Хорст Зеехофер, който е последовател на изключително строгата политика към бежанците и мигрантите.

Социалдемократите получават общо 6 министерства, измежду които и труда и обществените въпроси, а християндемократите ще управляват министерството на стопанската система в лицето на досегашния началник на кабинета на Меркел Петер Алтмайер, защитата - сегашната министърка Урсула фон дер Лайен резервира поста си - опазването на здравето, образованието, селското стопанство.
Ангела Меркел, канцлер на Германия: Убедена съм, че съдружният контракт, който постигнахме, може да бъде основата на положително и устойчиво държавно управление, от което се нуждае нашата страна и което апропо доста хоро по света чакат от нас.
Християндемократическият и Християнсоциалният съюз няма да подлагат съглашението на повече гласувания, до момента в който социалдемократите ще проведат допитване до членската си маса.

 Меркел и Шулц се споразумяха за държавно управление Меркел и Шулц се споразумяха за държавно управление
Консерваторите на Ангела Меркел и социалдемократите на Мартин Шулц се споразумяха за съдружно държавно управление.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР