Консерваторът Джим Джордан е избран за кандидат на Републиканската партия

...
Консерваторът Джим Джордан е избран за кандидат на Републиканската партия
Коментари Харесай

Подкрепяният от Тръмп Джим Джордан е избран за номиниран за председател на парламента

Консерваторът Джим Джордан е определен за претендент на Републиканската партия за ръководител на Камарата на представителите.

Г-н Джордан, който има поддръжката на някогашния президент Доналд Тръмп, се сблъска с опозицията от страна на депутата от Джорджия Остин Скот.

Конгресменът от Охайо завоюва 124 гласа от членове на партията при тайното гласоподаване, извършено в петък следобяд, заяви американският сътрудник на BBC CBS News.

Но господин Джордан към момента е изправен пред забележителна съпротива в партията.

Поддръжници на Стив Скализ - който беше номиниран като претендент на партията за ръководител в сряда, преди да се отдръпват - дадоха обещание да се опълчват на господин Джордан непременно.

И господин Джордан единствено усили с малко нежната разлика, която Стив Скалийс завоюва в сряда от 113 на 99. Дали има задоволително гласове, с цел да завоюва, с цел да си обезпечи общо болшинство в камера затова е неразбираема.

Веднага след гласуването представителите на републиканците направиха второ предложение, с цел да дефинират дали членовете ще поддържат господин Джордан при гласоподаване, преди да се разделят за уикенда.

Залата измина 10 дни без ръководител. Докато не бъде определен нов претендент, Камарата няма да може да приема никакви законопроекти, да утвърждава молби на Белия дом за незабавна помощ или да приема законопроекти за краткосрочни разноски.

По-рано тази седмица господин Джордан загуби още една оферта да стане номиниран за ръководител на камшика от републиканците в Камарата на представителите Стив Скалийз, който ненадейно отпадна от конкуренцията в четвъртък, откакто се бореше да завоюва задоволително гласове.

Преди тайното гласоподаване в петък господин Джордан изрази убеденост, като сподели на кореспонденти, че се усеща „ в действителност добре “ от вота.

" Мисля, че мога да обединя конференцията ", сподели той. „ Мисля, че мога да отида да кажа на страната какво вършим и за какво това има значение за тях “.

Но сходно на господин Скализ - и отстранения ръководител Кевин Маккарти преди него - пътят на господин Джордан е изправен пред обилни провокации.

Тъй като републиканците управляват Камарата с доста дребна разлика, господин Джордан ще има потребност от 217 от 221 републиканци, с цел да гласоподават за него. Той може да си разреши да загуби единствено пет гласа.

Въпреки че броят на републиканците, които биха дали своят вот срещу него, не е явен, някои обявиха обществено, че не възнамеряват да го създадат или че не са сигурни дали той може да събере гласовете.

Сред тях беше Марио Диас-Баларт от Флорида, който сподели, че се съмнява в способността на господин Джордан да завоюва чукчето и, в случай че стане ръководител, да действа дейно.

Той уточни неуспеха на господин Джордан, откакто загуби вътрешното гласоподаване в сряда, с цел да убеди личните си поддръжници да пренасочат поддръжката си към господин Скалис.

Г-н Díaz-Balart сподели: „ Ако не можете да накарате най-близките си другари [да ви следват], поражда въпросът: можете ли да извършите нещо? Можете ли да накарате някой да ви последва в действителност сложни въпроси? "

Кога гласуването за ръководителя ще се насочи към залата, остава неразбираемо. Докато някои, като Марджъри Тейлър Грийн от Джорджия, упорстваха за неотложно гласоподаване, други законодатели предизвестиха, че господин Джордан може да се нуждае от време, с цел да повлияе на тези, които не възнамеряват да гласоподават за него.

Републиканската конференция също страда от проблеми с наличието, като единствено 209 от 221 членове сега са във Вашингтон.

Предишният ръководител, Кевин Маккарти, беше отхвърлен от поста на 4 октомври, откакто подписа договорка с демократите в Сената за финансиране на държавното управление.

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР