Консервативната социална мрежа Parler е извън строя, ден решението на

...
Консервативната социална мрежа Parler е извън строя, ден решението на
Коментари Харесай

Спряна е консервативната социална мрежа Parler

Консервативната обществена мрежа Parler е отвън строя, ден решението на " Амазон " (Amazon) да блокира достъпа на приложението до своите сървъри поради неспособността на мрежата да модерира постовете, подстрекаващи към принуждение, съобщи Франс прес, като се базира на профилиран уебсайт за наблюдаване на мрежата.

Според уеб страницата " Down For Everyone Or Just Me " приложението е офлайн от среднощ (08.00 ч. тази заран по Гринуич), което значи, че притежателите към този момент не са съумели да намерят различен хостинг.

Популярността на мрежата стремглаво скочи през последните дни - тя стана гратис приложение номер едно в магазина " Ап Стор " (App Store) на " Епъл " (Apple) след решението на " Туитър " (Twitter) да заличи акаунта на Доналд Тръмп, упрекнат, че е подстрекавал протестиращите, нахлули в Капитолия.

Посланията в поддръжка на офанзивата, както и апелите за нови демонстрации, продължаваха да се множат на платформата, което принуди " Google " (Google) да я изтегли от своя магазин за приложения в петък, последвана от " Епъл " в събота. След това " Амазон " в писмо до притежателите разгласи, че приключва обслужването на приложението от 23,59 ч. в неделя поради " наличие с принуждение ". Базирана в Хендерсън, щата Невада, платформата е учредена през 2018 година от Джон Матци - инженер по информатика, и Ребека Мърсър, значим донор на Републиканската партия.

Джон Матци съобщи в своя профил в събота, че мрежата може да остане " недостъпна в интернет до седмица ". " Ще създадем всичко, с цел да намерим бързо нов снабдител ", добави той и упрекна интернет колосите, че водят " война против свободата на словото ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР