Консервативната социална мрежа Parler днес е извън строя, ден решението

...
Консервативната социална мрежа Parler днес е извън строя, ден решението
Коментари Харесай

Консервативната социална мрежа Parler вече е спряна

Консервативната обществена мрежа Parler през днешния ден е отвън строя, ден решението на "Амазон " (Amazon) да блокира достъпа на приложението до своите сървъри поради неспособността на мрежата да модерира постовете, подстрекаващи към принуждение, съобщи Франс прес, като се базира на профилиран уебсайт за наблюдаване на мрежата.

Според уеб страницата "Down For Everyone Or Just Me " приложението е офлайн от среднощ (08.00 ч. тази заран по Гринуич), което значи, че притежателите към този момент не са съумели да намерят различен хостинг, съобщи Българска телеграфна агенция.

Parler social network drops offline after Amazon pulls support
— Faith Matters (@FaithMattersUK)
Популярността на мрежата стремглаво скочи през последните дни - тя стана гратис приложение номер едно в магазина "Ап Стор " (App Store) на "Епъл " (Apple) след решението на "Туитър " (Twitter) да заличи акаунта на Доналд Тръмп, упрекнат, че е подстрекавал протестиращите, анхлули в Капитолия.

Посланията в поддръжка на офанзивата, както и апелите за нови демонстрации, продължаваха да се множат на платформата, което принуди "Гугъл " (Google) да я изтегли от своя магазин за приложения в петък, последвана от "Епъл " в събота. След това "Амазон " в писмо до притежателите разгласи, че приключва обслужването на приложението от 23,59 ч. в неделя поради "съдържание с принуждение ".

Базирана в Хендерсън, щата Невада, платформата е учредена през 2018 година от Джон Матци - инженер по информатика, и Ребека Мърсър, значим донор на Републиканската партия.

Джон Матци съобщи в своя профил в събота, че мрежата може да остане "недостъпна в интернет до седмица ". "Ще създадем всичко, с цел да намерим бързо нов снабдител ", добави той и упрекна интернет колосите, че водят "война против свободата на словото ".

Мрежата работи в общи черти като Туитър, с профили, които може да бъдат следвани, с parleys, вместо tweets (от "парли ", парламентьорски договаряния сред противници).

Отначало тя привличаше по-специално ултраконсерватори и крайнодесни, само че в този момент я употребяват основно по-умерени републиканци, в това число политици като конгресмен Девин Нунес и губернатор Кристи Ноем от Южна Дакота, отбелязва Агенция Франс Прес.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР