Консервативната партия на британския премиер Борис Джонсън загуби преднината си

...
Консервативната партия на британския премиер Борис Джонсън загуби преднината си
Коментари Харесай

Отлив в подкрепата за партията на Борис Джонсън заради разкрития за парти по време на локдаун

Консервативната партия на английския министър председател Борис Джонсън загуби преднината си по отношение на опозиционната Лейбъристка партия в изследване на публичното мнение, откакто разкрития за хипотетични празненства в резиденцията на премиера по време на локдауна възмутиха британците, съобщи Ройтерс.

Анкета на YouGov, поръчана от вестник „ Таймс “, сподели, че поддръжката за консерваторите от 2 декември насам е намаляла с 3 пункта до 33%, до момента в който лейбъристите бележат растеж с 4 пункта, достигайки 37%.

На изборите през 2019 година Джонсън завоюва 365 от общо 650 места в Народното събрание, като това е най-голямото парламентарно болшинство на Консервативната партия от успеха на Маргарет Тачър през 1987 година насам.

В сряда Джонсън наложи ограничавания в Англия единствено няколко часа, откакто се извини за видео, което демонстрира негови съветници, които се смеят и майтапят, обсъждайки коледно празненство на „ Даунинг стрийт “ по време на локдауна през 2020 година, когато сходни празненства бяха неразрешени.

Три четвърти от хората имат вяра, че там е имало коледно празненство, на което разпоредбите против ковид са били нарушени, а 68% от интервюираните мислят, че Джонсън не е споделил истината, когато е отрекъл да е имало такова празненство.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР