Консервативната Австрийска народна партия (АНП) и партията Зелени планират да

...
Консервативната Австрийска народна партия (АНП) и партията Зелени планират да
Коментари Харесай

Възможно е кабинетът на Себастиан Курц да положи клетва на 7 януари

Консервативната Австрийска национална партия (АНП) и партията „ Зелени ” възнамеряват да показват работна стратегия на съдружното държавно управление на 2 януари 2020 година Коалиционният кабинет може да постави клетва на 7 януари 2020 година. Това оповестява австрийският вестник Die Kronen Zeitung, представен от TACC.

Канцлер на Австрия ще стане водачът на АНП Себастиан Курц, а ръководителят на „ Зелени ” Вернер Коглер - вицеканцлер.

Според изданието Die Österreich АНП може ще получи оше министерствата на вътрешните работи, на финансите, на защитата, на стопанската система, на образованието и на земеделието.

За министър на външните работи се спряга името на Лотар Локлик от „ Зелени ”. Партията поема още министерството на екологията и превоза, министерството на труда, обществените въпроси и опазването на здравето, министерството на дамите, фамилията и младежта, както и министерството на правораздаването. 

Припомняме, че АНП завоюва на предварителните парламентарни избори на 29 септември с 37,5% от гласовете или 71 депутатски места. Втори са социалдемократите с 21,2 % и 40 места. Трети са досегашните съдружни сътрудници на Курц от крайнодясната Австрийска партия на свободата (АПС) с 16,2 % и 31 места. Следват Зелените с 13,9 % и 26 места и демократичната партия " Нова Австрия " с 8,1 % и 15 места. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР