Конопена нива е разкрита при спецоперация до с. Брястовец, Бургаско.

...
Конопена нива е разкрита при спецоперация до с. Брястовец, Бургаско.
Коментари Харесай

Разкриха конопена нива при спецоперация в Бургаско

Конопена равнища е разкрита при спецоперация до с. Брястовец, Бургаско. Служители на отдел „ Криминална полиция " -Бургас са задържали шестима души, съпричастни към развъждането на растенията. На трима от арестуваните са повдигнати обвинявания и мярката за задържане е удължена за период до 72 часа.

Спецоперацията стартирала на 28.07., когато полицейските чиновници са задържали семейство от с. Дъбник и 26 годишен мъж от Несебър. Тримата обитавали вила, ситуирана наоколо до с. Брястовец, употребена за насочен пункт, от който се черпела вода за поливане и се съхранявали торове и добитата марихуана.



При претърсването на вилната сграда служителите на реда са разкрили 3 кг. суха зелена листна маса и глави от съцветия, реагирали при направения полеви наркотест на марихуана, както и две торби със суха листна маса / канабис.

След оглед на полицейските чиновници е открито, че равнищата с конопените растения съставлява особено заградено насаждение с близо 460 растения, снабдени със система за капково напояване, захранвана от вилната сграда чрез помпи. Открити са и голям брой торове, с които равнищата е подхранвана.



В лек автомобил, паркиран наоколо до вилната сграда в с. Брястовец, са открити и конфискувани още 500 гр. марихуана.

По случая е формирано досъдебно произвеждане, като са разпитани и очевидци. Работата по случая продължава.

Автор: Елеана Цанова



Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР