Конна полиция и водно оръдие са разположени в германския град

...
Конна полиция и водно оръдие са разположени в германския град
Коментари Харесай

Германските власти разположиха конна полиция и водно оръдие в град Кьотен

Конна полиция и водно оръдие са ситуирани в немския град Кьотен, където довечера се чакат митинги след гибелта на млад немец, съобщи ДПА.

Вътрешният министър на провинция Саксония-Анхалт Холгер Щалкнехт сподели, че се чака стотици чиновници на реда да се грижат за сигурността по улиците на Кьотен. Очаква се към 300 души да вземат участие в митинг под мотото "Ние скърбим ", призован от народен представител от антиимигрантската партия "Алтернатива за Германия ". Същевременно полицията претърси офисите на дясна организация поради нелегално издание на заповед за арест по отношение на убийството на немец в град Кемниц, което провокира митинги. Органите на реда са обискирали офисите на групата "Про Кемниц ", а също три жилището и правна адвокатска фирма в града. Иззети са няколко устройства за запазване на данни. Прокуратурата сподели, че по случая има трима обвинени.

Преди две седмици в Кемниц избухнаха съпроводени от принуждение митинги на десницата след гибелта на 35-годишен мъж, намушкан с нож. "Про Кемниц " беше една от групите, които проведоха демонстрации в града. Във връзка с убийството бяха задържани двама души - иракчанин и сириец. Заповедта за арест на единия мъж беше оповестена на страницата на "Про Кемниц " във Facebook, само че по-късно изчезна. После беше пуснато известие, в което се споделяше: "Публикуването на заповедта за арест явно опонира на управителните правила на Facebook и тя е изтрита от "интернет полицията ". " В Германия публикуването на заповеди за арест е наказуемо. Служител от затвор в град Дрезден признал, че е снимал и споделил фотоси на заповедта за арест. Срещу него и други обвинени се води следствие.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР