Конкурсът за придобиване на пристанищната компания на Александруполис ще бъде

...
Конкурсът за придобиване на пристанищната компания на Александруполис ще бъде
Коментари Харесай

Гърция се отказва от продажбата на пристанище Александруполис

Конкурсът за придобиване на пристанищната компания на Александруполис ще бъде преустановен, настояват източници от гръцкия фонд за предписание с държавната благосъстоятелност (ТАИПЕД), представени от икономическия портал capital.gr.

Според източниците гръцката страна е решила да резервира контрола си над пристанището поради повишената му роля след съветската инвазия в Украйна.

Същевременно от пристанищното управление са декларирали, че не са известени за промени или за анулация на състезанието. От там са споделили, че процедурата е напълно в ръцете на ТАИПЕД.

По информация на уеб страницата в четвъртък ще има съвещание на Управителния съвет на ТАИПЕД, в дневния ред на което е планувана оценка на тръжната процедура за пристанище Александруполис.

Тръжната процедура беше оповестена за продажбата на 67 % от акционерния капитал на пристанищната компания, като бяха подадени две предложения – от консорциума " Интернешънъл порт инвестмънт Александруполис " (INTERNATIONAL PORT INVESTMENTS ALEXANDROUPOLIS), формиран от фирмите “Блек съмит файненшъл груп - Юропортс-И Еф Ей Груп " (BLACK SUMMIT FINANCIAL GROUP - EUROPORTS-EFA GROUP) и " ГЕК Терна " (GEK TERNA), и от " Либърти порт холдинг " ЕАД (LIBERTY PORT HOLDINGS SINGLE-MEMBER SA), дъщерна компания на " Куинтана инфрастръкчър енд дивелъпмънт " (QUINTANA INFRASTRUCTURE & DEVELOPMENT).

След началото на войната стратегическото значение на пристанището в Александруполис набъбна доста като логистичен възел за прекачване на сили на Съединени американски щати и НАТО в Източна Европа.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР