Конкурсът за нов директор на Гробищни паркове“ беше абсолютно скалъпен.

...
Конкурсът за нов директор на Гробищни паркове“ беше абсолютно скалъпен.
Коментари Харесай

Веселин Калановски: Конкурсът за нов шеф на „Гробищни паркове“ беше абсолютно скалъпен

Конкурсът за нов шеф на „ Гробищни паркове “ беше безусловно скърпен. Бяха дадени едвам 2 часа за провеждането му, в които тези 9 индивида от комисията трябваше да се срещнат с концепцията на всеки един от 6-те претенденти. Не беше планувано никакво време за чуване. При най-прости аритметични сметки е ясно, че резултатът е нагласен. Тоест каквото каже Столична община и зам.-кметът Чобанов, това ще бъде крайният резултат. Няма по какъв начин двама или трима да извърнат резултата.
Това сподели за предаването „ Честно казано с Люба Кулезич “ столичният общински консултант Веселин Калановски за гробищната мафия и уйдурмите на нейните чиновнически настойници.

„ Раздухването на спора идва от господин Антов и господин Контрера, които са от Вътрешна македонска революционна организация. Ако Вътрешна македонска революционна организация беше някакъв тип опозиционна мощ, доста от решенията, които се взимат в СОС нямаше да бъдат действителност. От там идва спорът сред Вътрешна македонска революционна организация и ГЕРБ. С Методи Лалов искахме да забележим заповедта на новата директорка, свалена е от уеб страницата на общината, неразбираемо за какво, дава неточност. Малко по-късно се пробвах да желая протокола, който е написан от всички тези 9 индивида. От СОС ми отхвърлиха. Не видях дали са попълнени въобще анкетните карти на останалите членове от Комисията. Явно нещо става, може би ще има нов конкурс. Явно е разтърсен управническият механизъм, тъй като спор сред ГЕРБ, Съюз на демократичните сили и Вътрешна македонска революционна организация в действителност ще се отрази зле на ръководещите. Те несъмнено ще бъдат подготвени на някакъв компромис “, изясни той.

„ Вероятно има нормативни неуредици, само че когато се скалъпват такива комисии и викаш общински съветници единствено с цел да ги използваш като гумен щемпел. Нали знаете рибата от къде се вмирисва? Няма тогава за какво да се чудим за какво ситуацията е такива в гробищните паркове, откакто самата администрация влиза в комбинации, с цел да назначава съответни хора. За страдание, единствено трима отказахме да подпишем този протокол – аз, Контрера и Мечков “, уточни Калановски.

Той разказа и госпожата, която е спечелила състезанието:

„ Явявате се пред комисия и от самото начало се смеете: „ Знаете ли, че доста ми е неловко да приказвам пред вас. Аз съм доста притеснителна “. Ако се тормози какъв шеф ще бъде въобще? На всеки от претендентите се задаваха по два тривиални въпроса, само на шестия претендент бяха заложени още 10 спомагателни въпроса “, описа той. Според него очевидно има намесени не малко количество пари. От там идва корупцията, от там идва и мафиотизацията на Столични гробищни паркове.

„ Нямаме почитание към нашето бъдеще, щом се отнасяме по този начин с нашето минало “, заключи Веселин Калановски.

Той разяснява и това, че управлението на обединението " Демократична България " отдръпва политическото си доверие от кмета на регион " Красно село " Росина Станиславова.

„ Сутринта й се обадихме и я помолихме да върне тези средства, само че тя отхвърли. Единственото, което можехме да създадем е да съберем съответната сума. Тя към този момент е върната. Следващото нещо, което направихме е да свалим политическото доверие от нея. Ние бихме желали да има орал в политиката, а не откриваме подобен в дейностите на госпожа Станиславова “, означи общинският консултант.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР