Конкурсът за детска поезия, организиран от центъра за млади таланти

...
Конкурсът за детска поезия, организиран от центъра за млади таланти
Коментари Харесай

„Моят учител“ е темата на V регионален конкурс за детска поезия „Аз - детето на морето“

Конкурсът за детска лирика, проведен от центъра за млади гении в града, се организира за пета поредна година в Бургас и района, а творбите на дребните поети ще бъдат оценени още веднъж от огромният български стихотворец, драматург и бургазлия Недялко Йорданов, ръководител на журито.

Малчугани в три възрастови групи: 7 – 8 година, 9 – 10 година и 11 - 12 година, ще имат опцията да покажат своята креативна заложба посредством писането на стихчета, а тазгодишната тематика „ Моят преподавател “ ще ни разреши да погледнем през детските очи техните будители.

В журито взе участие още и младата бургаска поетеса Яна Вълчева, създател на три поетични и две детски книги и началник на групата по креативно писане за дребни деца към Център за млади гении, гр. Бургас. Яна е член на Бургаска Писателска Общност, журирала е във формата за авторска лирика " ПрочетиМи ", както и в състезанието за детско творчество " Създай книга с БНР Бургас ".

В екипа на журито и тази година ще се включи надарената писателка Александра Георгиева, създател на поредицата детски книжки „ Агата “ и началник на първия по рода си читателски клуб „ Борови шишарки “ към центъра за млади гении в града.

В състезанието могат да вземат присъединяване всички деца от Бургас и района на възраст от 7 до 12 година Крайният период за изпращане на стихотворенията е 22 ноември 2023 година посредством онлайн формуляр, поместен на уеб страницата на уредниците: www.forbgkids.org. Пак там могат да бъдат открити и цялостните условия за присъединяване. Финалистите ще бъдат оповестени на 6 декември 2023 година

Предвидени са награди за отличените в трите възрастови групи.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР