Конкурсът „Най-добър млад предприемач на Пловдив“ отново предложи авангардни и

...
Конкурсът „Най-добър млад предприемач на Пловдив“ отново предложи авангардни и
Коментари Харесай

Пловдив награди младите предприемачи с най-атрактивни идеи. ...

Конкурсът „ Най-добър млад бизнесмен на Пловдив “ още веднъж предложи авангардни и смели хрумвания.

Големият приз отиде за основаването на информативен портал, съдържащ артикули за зареждане на бебето. Той е дело на Радостина Делчева, майка на две деца. Завършила е дентална медицина и нутрициология. Идеята се заражда, до момента в който е в майчинство и е подбудена от компликациите, които самата тя е срещнала. „ Аз имам две деца и концепцията ми пристигна, до момента в който бях в майчинство, защото сама аз се срещнах с казуса какво съдържат храните, които давам на децата си “, съобщи разчувстваната победителка откакто получи премията си. „ Сайтът ще съдържа коя храна по кое време и по какъв метод се дава, ще има и информация за алергените “, изясни Делчева. За реализирането на плана тя получи чек в размер на 7000 лева



Журито отсъди второто място за Лазар Босаков и неговата настолна игра " ETNO ", която е основана на национални шевици. Наградният фонд е 4000 лева, а за основаването на цялата игра младият бизнесмен ще би трябвало да задели към 20 000 лева Идеята за нея се ражда по време на 3 март, националния празник на България, и няколко месеца по-късно Лазар Босаков към този момент има ясно построена визия по какъв начин тъкмо ще наподобява.

„ В нея ще се теглят плочки, които са елементи от шевици. Участниците ще имат персонална цел, която ще разкриват в края на играта. Целите могат да бъдат разнообразни, като нареждане на съответна фигура на игралното поле или реализиране на избрани цветове “, изяснява Босаков. В „ Etno” ще могат да се включат до 4 души. Това ще бъде втората отпечатана настолна игра на Лазар Босаков. Първата е „ Лукави лисици “.



По 2000 лв. получиха двамата бизнесмени, които си разделиха третото място. Едната премия е за Александра Файн и нейния бизнес проект за произвеждане на био сапун, а другата за Даниел Трайков и дружество за развъждане на охлюви. Идеята за сапуна с с щампирани върху тях ликове на известни персони и забележителности от Пловдив се ражда напълно инцидентно. „ Дълго време не можех да си намеря средство за миене, което да не ми изсушава кожата и взех решение да си направя свое лично. Смятам, че имайки лика на хубав град като Пловдив и известни персони върху тях те ще бъдат добър подарък за туристи, подобаващи са и за хотели “, споделя 24-годишната Александра Файн, която е финансист по обучение. Затова прибягва до помощта на другар химик, който и подсказва по какъв начин да бъде изработен сапунът, тъй че да има хубава форма и да е задоволително корав. Наградата ще употребява, с цел да покрие непредвидени индустриални разноски. Бизнесът си пък ще започва със лични средства в размер на 10 000 лева



Градът под тепетата е единственият измежду общините в България, която има подобен конкурс, означи зам. -кметът Георги Титюков, който е основател на състезанието.

44% от младите желаят собствен бизнес, само че единствено 4% съумяват да го осъществят, добави зам. -кметът по финансите Величко Родопски и акцентира, че по тази причина сходни начинания са извънредно значими.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР