Конкурсът Наградите на БАИТ за 2022 г. привлече близо 80

...
Коментари Харесай

78 кандидатури се състезават за „Наградите на БАИТ”


Конкурсът „ Наградите на БАИТ ” за 2022 година притегли близо 80 кандидатури
(снимка: БАИТ)

Общо 78 регистрации от персони, компании и институции бяха направени до крайния период за присъединяване в състезанието „ Наградите на БАИТ ” за 2022 година, оповестиха уредниците от асоциацията на ИТ бизнеса.

Най-много са подадените планове в категорията „ Образователна премия ” – 21. Следва категорията „ Успешен български ИКТ продукт/услуга ” с 15 кандидатури. „ Младежка премия ” и „ Публична администрация ” са с по 10 участника.

Училища, висши образователни заведения, ИТ компании и сдружения мерят сили за „ Образователната премия ” на БАИТ. Сред поръчките вземат участие редица начинания за сполучливо съдействие сред бизнеса и междинното обучение в границите на Националната стратегия „ Бизнесът преподава ”.

В същото време в се включват и университети, които са създали и ползват взаимно с други образователни заведения или с частни компании новаторски стратегии за образование на студентите си.

В категорията „ Успешен български ИКТ продукт/услуга ” и тази година се конкурират разнородни артикули, платформи и услуги. Сред претендентите са създадени и функциониращи артикули, свързани с усъвършенстване и автоматизиране на процеси в разнообразни браншове на стопанската система, както и платформи, предоставящи разнообразни продукти/услуги в посока цифровизация.
още по темата
Държавни ведомства, измежду които 4 министерства, вземат участие с осъществени през 2022 година планове в категория „ Публична администрация ”.

За „ Младежката премия ” на БАИТ се състезават планове на възпитаници и студенти, които вземат участие със лични новаторски разработки на софтуерни и хардуерни планове, системи и платформи.

В категория „ Успешен ИКТ план в интерес на българската стопанска система ” вземат участие компании от други браншове, които показват нови внедрени решения за цифровизация на услугите и процесите в активността им.

Фирмите в конкуренцията за „ Startup ” показват най-вече обществено ориентирани и ангажирани артикули и услуги. Журналисти от електронни медии показват настоящи материали и разработки, свързани с ИКТ тематики в категория „ Журналистически принос ”.

Журито стартира работата си по оценяване на подадените кандидатури, като номинираните в обособените категории ще станат известни след средата на месец февруари. И тази година Наградата за специфичен принос се връчва по решение на журито посредством вътрешни номинации и за тази категория не се одобряваха кандидатури.

По традиция акцията и церемонията по награждаването се организират под патронажа на Президента на Република България. Победителите в състезанието ще бъдат оповестени на публична гала на 23 февруари.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР