Конкурсът „Бургас и морето” бе излъчен по-рано днес на запис

...
Конкурсът „Бургас и морето” бе излъчен по-рано днес на запис
Коментари Харесай

Грандиозен скандал разтърси конкурса „Бургас и морето”

Конкурсът „ Бургас и морето” бе излъчен по-рано през днешния ден на запис по бТВbTV – в мъртво време, месец след провеждането му. Показването в народен ефир не провокира кой знае какъв интерес измежду елементарните фенове, само че докара до експлоадирането на голям скандал, написа Флагман.бг.

Младата и извънредно надарена изпълнителка Мария Димитрова алармира, че песента на Димитър Атанасов и Гергана Великова – „ Неочаквано”, която си подели първото място с „ Искам времето да върна” на Симона Загорова, е изпята за пръв път от нея преди 12 години. Дори е спечелила премия.

Нито нота от музиката, нито дума от текста, не е изменена до лятото на 2018 година, когато тя бе показана в осъществяване на бургазлиите Димитър Атанасов и Гергана Великова.



„ Неочаквано! Чух си песента! Е, несъмнено не в мое осъществяване и 12 години по-късно, само че... какво да се прави. Поне е взела премия. И то първа! Браво! Само не знам по какъв начин даваш премия за нова българска ария на някого и след това, ей по този начин, решаваш, че 12 години по-късно ще си я пееш с някой различен. И ще ти хрумне да участваш в конкурс с нея”, разяснява Мария Димитрова.

Тя се пита: Какво попречи на един очевидно потвърдил се български композитор да направи нова ария особено за състезанието и да се яви с нея, както апропо написа в правилника?

В случая Мария Димитрова засяга Димитър Атанасов, композитор на песента, който първо я е написал и дал на нея, а 12 години по-късно показва като чисто нова авторска ария в дуетно осъществяване с Гергана Великова.

„ Аз най-наивно преди 2 години предложих дружно да я възобновим, с цел да види бял свят. Е, тогава отговор на предлагането си не получих, само че пък песента видя бял свят. Браво! За мен тя обаче остава „ Спомен от преди”, добави Мария.

Димитър Атанасов и Гергана Великова са от Бургас. И двамата са били участници в известен тв формат за млади реализатори. Мария Димитрова е от Ямбол, само че от дълги години живее в София и има сполучлива музикална кариера.



ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР