Конкурс за възлагане управлението на Специализираната белодробна болница предстои да

...
Конкурс за възлагане управлението на Специализираната белодробна болница предстои да
Коментари Харесай

Избират с конкурс директор на Белодробната болница

Конкурс за възлагане ръководството на Специализираната белодробна болница следва да организира общината в града. Темата е заложена в дневния ред за днешната сесия на градския парламент. Болницата е 100% общинска, а по закон ръководителите на лечебни заведения - еднолични общински сдружения се дефинират след конкурс на всеки три години.

От предлагането излиза наяве, че актуалният шеф доктор Никола Пенчев е на поста от 2011 година, през 2014-та е възобновен с нов тригодишен интервал, а през 2015-та – със период до осъществяване на конкурс.

Периодът на ръководство на сдружението, през който доктор Никола Петров Пенчев е шеф, може да бъде избран като добър, както в икономически, по този начин и във финансов проект, показва се още в предлагането. Дружеството усили размера от приходите на своята активност вследствие на по-големия брой клинични пътеки, контрактувани със Здравно осигурителната каса, както и увеличените доходи в следствие от платени медицински услуги.

Във финансов проект сдружението не позволи отчитането на загуби, което докара до висока финансова самостоятелност, финансова самостоятелност от кредитори и опция за възобновяване на материално техническата си база в частност възобновяване на здравната инсталация със модерна.

Конкурсът ще се организира на три стадия, а спечелилият ще бъде определен от комисия, в която взе участие и представител на РЗИ.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР