Конкурс за управител на МБАЛ Св. Мина ще обяви Община

...
Конкурс за управител на МБАЛ Св. Мина ще обяви Община
Коментари Харесай

Задава се нова надпревара за шеф на МБАЛ „Св. Мина”

Конкурс за шеф на МБАЛ „ Св. Мина ” ще разгласи Община Пловдив, откакто на постоянната сесия идния четвъртък се гласоподават изискванията, препоръчани от зам.-кмета по опазване на здравето Анести Тимчев.

Преди няколко месеца по предложение на администрацията локалният парламент приключи контракта за ръководство на болничното заведение с проф. доктор Петър Петров, след което за краткотрайно изпълняващ длъжността беше определена Мария Горева с изискването, че е на поста до провеждането на конкурс.

Кандидатите би трябвало да имат приключено висше обучение магистър по медицина, в това число и дентална, и подготовка по здравен мениджмънт или магистър по стопанска система, който да е придобил обучение или научна степен в региона на здравен мениджмънт.  Изискват се най-малко пет години професионален опит като доктор или икономист.

Участниците в състезанието би трябвало да напишат идея за развиване на лечебното заведение за четири години напред, за какъвто период се подписва контракт за ръководство, и да отговорят на въпроси по време на събеседване. Минималната оценка е 4,50. 

На последния конкурс за началник на МБАЛ „ Св. Мина ” проф. доктор Петър Петров беше единствен претендент. Състезание с един участник се организира и при избора в другата общинска болница - МБАЛ „ Св. Пантелеймон ”. Датата за провеждането на състезанието ще бъде оповестена, откакто Общинският съвет гласоподава изискванията.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР