Конкурс за рисунка за ученици от I до IV клас

...
Конкурс за рисунка за ученици от I до IV клас
Коментари Харесай

С конкурс за рисунка учат децата да сърфират безопасно в нет...

Конкурс за рисунка за възпитаници от I до IV клас на НУ „ Петко Р. Славейков “ започва през днешния ден във връзка Международния ден за безвреден интернет. „ Уловките на мрежата “ е тематиката, с която уредниците от Местната комисия за битка с трафика на хора, гр. Пловдив имат за цел да предизвикат децата и насочат вниманието им към заплахите в интернет средата. Инициативата се осъществя взаимно с Областния съвет на Български Червен кръст, гр. Пловдив и Български юношески Червен кръст. Форматът и техниката на творбите ще бъдат по желание на участниците. Предвидени са предметни награди за спечелилите, разпределени за всяка възрастова група, надлежно за първо, второ и трето място.

В Деня за безвреден интернет от локалната комисия напомнят, че дигитализацията е с все по-осезаемо наличие в всекидневието на децата. Подрастващите и младежите са единствено на един клик разстояние от всички масиви от информация. Комуникират най-вече в онлайн среда, като провеждат срещите между тях през приложенията на обществените мрежи.

Голяма част от тях от ранна възраст употребяват световната мрежа за разнообразни цели - информативна, развлекателна, просветителна. Но в мрежата се крият и доста опасности за тях, измежду които и замесване в трафик на хора. Условията на отдалечено образование и изолацията в допълнение улесняват трафикантите по линия на профилиране на евентуални жертви, както набирането и експлоатирането им.

Според данни на УНИЦЕФ всеки трети интернет консуматор е дете. Международният ден за безвреден интернет се отбелязва за пръв път през 2004 година по самодейност на Европейската комисия, като годишно над 200 страни се включват в него с разнообразни начинания.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР