Конкурс за послание с до седем думи, обявява Областна администрация

...
Конкурс за послание с до седем думи, обявява Областна администрация
Коментари Харесай

Областна администрация - Габрово стартира конкурс за кратко послание

Конкурс за обръщение с до седем думи, афишира Областна администрация - Габрово. В конкуренцията могат да вземат участие всички поданици на региона без възрастови ограничавания. Предложенията се одобряват в период до 20 февруари 2023 г.на е-поща: [email protected].

Най-доброто обръщение ще бъде изпратено за гравиране на мраморна плоча, изобразяваща картата на България, в Роженските поляни, където ще бъде построен 111-метров стълб, от които ще се спуска българското национално знаме. Той ще е най-високият в Европа, като ще бъде повдигнат на надморска височина от 1430 м. Така трибагреникът ще се вижда от километри разстояние. В основата на пилона, на мраморна плоча с картата на България, ще бъдат гравирани 28 послания от всички административни области в страната. Всяко обръщение ще бъде изписано на картата на мястото на съответната област, от която идва.

За построяването на пилона започва Национална дарителска акция „ България заслужава “ под патронажа на президента на Република България Румен Радев. Проектът ще се осъществя напълно с дарения на родолюбиви българи, както и със съдействието на държавните и локални управляващи.

Очакваме Вашите послания с до седем думи до 20 февруари 2023 година на [email protected]. Предложенията следва да бъдат съпроводени с информация за създателя (три имена, адрес/ел. адрес и телефонен номер).

Кратките текстове ще бъдат оценени от жури в състав: Савина Цонева, шеф на Регионалната библиотека " Априлов - Палаузов ", Иван Христов, шеф на Исторически музей - Дряново и създател на онлайн платформата " Тетрадката ", и доктор Богдан Андреев- основен организатор в РИМ- Габрово. Класираното преди всичко обръщение ще бъде изпратено за гравиране на мраморната плоча, изобразяваща картата на България, а създателят му ще бъде награден.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР