Конкурс за най-красиво украсена с патриотични мотиви класна стая обяви

...
Конкурс за най-красиво украсена с патриотични мотиви класна стая обяви
Коментари Харесай

Конкурс за ученици на тема 3-ти март учи на патриотизъм

Конкурс за най-красиво украсена с патриотични претекстове класна стая разгласи бизнесдама от Първомай, осведоми nova.bg. В навечерието на националния празник на България - 3-ти март - една българка, известна като Райна Княгиня поради българските флагове, които шие, е подхванала необикновена идея. Атанаска Велчева разгласи конкурс измежду всички учебни заведения в страната за най-красиво украсена класна стая със знаци на Освобождението. Жената ще награди цели три класа, които съумеят по най-атрактивния и неповторим метод да опишат за националния ни празник.
Нейните ръце са изваяли половината български флагове, които през днешния ден се развяват у нас. Колкото и необичайно да звучи, тя в никакъв случай не е учила за шивач. Завършила е право, само че от 25 години шие българските трибагреници и с това устоя фамилията си. " Да се шие българското знаме е страст, която идва от сърцето ми. Трябва да си патриот и родолюбец, с цел да можеш да шиеш българското знаме ", сподели Атанаска Велчева в предаването " Събуди се ".
В състезанието на тематика " 3 март " може да взе участие всеки клас от България. За задачата би трябвало да бъдат изпратени три фотоси от класната си стая, на особено квалифицираната Фейсбук страница „ С България в сърцето! “. " Достатъчно е да украсят класната си стая по подобаващ метод по отношение на празника. Било с портрети на нашите революционери, хората, които са дали живота си за Освобождението на България с някакви други патриотични знаци, деца облечени във фолклорни носии и така нататък ", съобщи Велчева.
Десетки учебни заведения в страната към този момент се готвят да се включат в патриотичната самодейност. " Децата научиха доста за историята на България, за личностите, които са взели участие в революционното ни придвижване, за багра на Шипка. Отново припомнихме за хубостите на България ", сподели Петя Павлова - преподавател в ОУ " Георги Караславов " в Първомай. Първите 10 класа, записали се в състезанието, ще получат като подучване българско знаме. А общо три училищен класа от България ще получат огромната премия в състезанието.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР