Конкурс в подкрепа на българското съвременно изкуство На 15.04.2024 г. галерия

...
Конкурс в подкрепа на българското съвременно изкуство
На 15.04.2024 г. галерия
Коментари Харесай

MOST търси ТЕБ! Седмо издание

Конкурс в поддръжка на българското модерно изкуство

На 15.04.2024 година изложба Vivacom Art Hall Oborishte 5 и „ Инвестбанк “ АД оповестиха началото на единствения по рода си конкурс за българско модерно изкуство MOST! Инициативата се организира за седма поредна година.

„ Тази година, дружно с нашите сътрудници от Инвестбанк, още веднъж сплотяваме напъните си към основаването на по-добри условия за развиване на българските създатели. Желанието ни е да засилим фокуса и вниманието към художниците, които са избрали да показват себе си в България “. „ Да останем в България “ е слоганa на тазгодишното 7-мо издание на „ MOST търси ТЕБ “!, сподели Деница Гергова, артистичен шеф на изложба Vivacom Art Hall Oborishte 5 по време на откриването му.

„ Вече няколко години поддържаме тази неповторима самодейност, която с времето се трансформира в дълго чакано събитие със своя присъща еднаквост и сила. Работата с създателите е извънредно одухотворяваща, а изборът на финалисти става все по-голямо предизвикателство, тъй като кандидатурите са от ден на ден, само че и все по-добри. Казват, че картината е поема без думи и съм щастлива, че Инвестбанк още веднъж способства за това повече хора да „ четат “ и „ чуват “ изкуството “, сподели от своя страна изпълнителният шеф на финансовата институция Мая Станчева.

MOST: ПРОЕКТЪТ

Конкурсът предизвиква новаторството и дава опция за изява на български актьори от страната и чужбина, като им дава нови благоприятни условия за креативен изяви и професионална реализация на локално и интернационално равнище. Именно това е, което отличава MOST от всички други състезания за изкуство до момента в България.

Традиционно всяка година от провеждането на състезанието над 200 български художници изпращат творбите си за присъединяване, по тази причина концепцията е MOST да се трансформира в годишно събитие с обичаи, институционална поддръжка и интернационално приети ментори. Сред лауреатите на състезанията досега са към този момент одобрени и разпознаваеми художници: Светлана Якова, Хейди Ефрат, Давид Йоан, Татяна Харизанова, Мика Сав, Трендафила Трендафилова и доста други

Проектът MOST получава необятна институционална поддръжка и оценката на интернационално приети ментори като Диана Пикасо, Геза декор Хабсбург, художникът Питър Блейк и други

Условия за присъединяване в MOST:

1. Артист, работещ във всички сфери на актуалното изкуство, пребиваващ на територията на страната или в чужбина;

2. Завършено обучение по изкуства или понастоящем, ученик на учебно заведение по изящни изкуства е предимство;

3. Да няма договорености с други частни галерии към сегашния момент;

Ето и по какъв начин да участваш:

Попълни формуляр за себе си и прикачи портфолио (15-20 бр. фотоси: разказани, със заглавие, размер и година на основаване, основани през последните 3 год. в цифров формат.) Формулярът може да бъде изтеглен от страницата ни vivacomoborishte5.com  *Крайният период за подаване на конкурсните планове: 15 май 2024 година

Награди:

1. Провеждане на взаимна галерия на четирима финалисти в Салонната зала на изложба Vivacom Art Hall Oborishte 5, като всеки актьор ще показа по 5 бр. свои творби. На оценените създатели ще бъде препоръчан и професионален арт маркетинг, който да работи за вярното им позициониране на българския и на международния арт пазар. Ще бъдат интензивно промотирани от галерията в границите на събитието и ще им бъдат проведени срещи с колекционери и полемики с арт фенове.

2. Инвестбанк, като сътрудник на 5-тото, 6-тото и 7-мото издание на MOST ще дефинира собствен победител и ще работи с него по основаването на разнообразни изобретателни планове. Повече информация можете да намерите на vivacomoborishte5.com, на Фейсбук и на 0887974 519.

 Визуализация на изображенията

 Визуализация на изображенията
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР