Конкуретът Swatch отстоя правото да ползва One more thing“И още

...
Конкуретът Swatch отстоя правото да ползва One more thing“И още
Коментари Харесай

Apple не успя да защити култова фраза на Стив Джобс

Конкуретът Swatch отстоя правото да употребява „ One more thing “

„ И още нещо “ на Стив Джобс не е израз, който Apple може да употребява извънредно, реши съдът (източник: allaboutstevejobs.com)

Apple претърпя второ проваляне в съда от швейцарката компания за часовници Swatch, въпреки и за разнообразни искове, което се случва рядко на ИТ колоса от Купертино, прочут със странните си от време на време искания за интелектуална благосъстоятелност.

Преди няколко седмици Apple не съумя да забрани по правосъден път на Swatch да употребява слогана „ Tick different “ (Тиктакай различно), защото приличал доста на нейния „ Think different “ (Мисли различно). Сега Купертино загуби още едно дело по отношение на същата компания.

Казусът е сходен на първия – Apple искаше правосъдна възбрана за потребление на фразата „ One more thing “ (И още нещо) от страна на Swatch. Тя е част от маркетинговия боеприпас на Swatch и е изцяло идентична с един от паметните изрази на Стив Джобс, когато легендата на Apple представяше нови артикули.
още по тематиката
Съдът обаче призна правото на Swatch да употребява и този слоган. Нещо повече, на Apple ще се наложи да заплати и правосъдните разноски по делото, заяви Sydney Morning Herald.

Фразата „ One more thing “ нашумя, с помощта на Стив Джобс, и се е асоциираше преди всичко с него, въпреки че след това и наследникът му отпред на Apple Тим Кук стартира да я употребява в речите си. Но този израз в никакъв случай не е имал директно отношение към съответен артикул на Apple и влизаше в приложимост извънредно по време на презентации.

В случая с Swatch, същата фраза се употребява за реклама на съответни артикули и – съгласно компанията – не е заимствана от Стив Джобс, а от детективския сериал Коломбо. Във кино лентата детективът прекомерно постоянно употребява сходна фраза – „ Just one more thing “ (Само още нещо).
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР