Конкуренцията на пазара за смарт часовници ще стане по-интересна с

...
Конкуренцията на пазара за смарт часовници ще стане по-интересна с
Коментари Харесай

Meta ще конкурира Apple и Samsung със смарт часовник


Конкуренцията на пазара за смарт часовници ще стане по-интересна с влизането на Meta
(снимка: CC0 Public Domain)

Meta, новопрекръстената компания-майка на обществената мрежа Фейсбук, вероятно се приготвя да нападна пазара на смарт часовници. Изображение, видяно в едно от приложенията ѝ, допуска, че компанията работи върху интелигентен часовник, с цел да се конкурира с модели като Apple Watch и Samsung Galaxy.

Според обява на, разработчикът Стив Мозер е забелязал изображение на смарт часовник във Фейсбук View, приложение за ръководство на интелигентните очила Ray-Ban Stories. Снимката демонстрира смарт часовник със заоблени ъгли, бутон в профил и бяла каишка, която може да се отдели. Meta не разяснява новината.

На лицето на часовника има отвор за интегрирана камера, която би разрешила осъществяване на видео диалози. Ако е по този начин, това ще е изключителна функционалност, защото смарт часовниците на Apple и Samsung нямат камери. През юни разгласи, че се чака да забележим смарт часовник на Фейсбук с две камери – една начело за видео диалози и една откъм гърба за правене на фотоси и видео.
още по тематиката
Пак съгласно Bloomberg, компанията на Зукърбърг възнамерява да пусне смарт часовника през 2022 година или по-късно. Новината удостоверява юнския анонс на The Verge, че смарт часовникът ще излезе през лятото на 2022 година

Позовавайки се на неназован „ източник, осведомен с темата”, Bloomberg твърди още, че Meta в действителност работи върху три генерации, всеки с друга дата на пазарен дебют.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР