Конкуренцията на българския пазар на финтех услуги се разраства. От

...
Конкуренцията на българския пазар на финтех услуги се разраства. От
Коментари Харесай

В България навлиза още един финтех, който предлага изпращането на пари като съобщение

Конкуренцията на българския пазар на финтех услуги се разраства. От през днешния ден в България работи и Settle, европейско приложения за мобилни разплащания, с което страната ни става 22-рия пазар на компанията на Стария континент.

Settle предлага на потребителите да изпращат и получават пари единствено с съществуването на регистрация и мобилен номер. За разлика от множеството останали сходни приложения, то не изисква предварителното зареждане на сметка. Вместо това потребителите могат да свържат дебитната си карта и да изпращат пари от нея в действително време до други консуматори. Средствата могат да бъдат прехвърляни по банкова сметка на получаващата страна.

Settle предлага опцията и за бизнес сметки. Компаниите ще могат да се записват посредством телефонен номер и да получават заплащания по еднакъв метод. Приложението няма месечни такси, а бизнес клиентите ще заплащат такса при осъществена продажба. Средствата се превеждат автоматизирано по сметка на съответната компания.

Популярният в България Revolut също предлага незабавно изпращане на пари сред потребителите без такса. Такава услуга е вградена и в българския мобилен портфейл phyre, който е основа и на портфейлите, предлагани от мобилни оператори у нас.

През февруари т.г. пък стана ясно, че българската " Борика " скоро ще предложи сходно решение на всички български консуматори. Решението Mobile Lookup съставлява заплащане по телефонен номер, при което парите се получават до 10 секунди в сметката на получателя, без значение в коя банка е тя, а самото решение елементарно се интегрира в мобилното банкиране на всяка банка. Очаква се то да проработи през 2021 г.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР