Конкурентът HP Inc. вчера отчете резултатите си от фискалното тримесечие,

...
Конкурентът HP Inc. вчера отчете резултатите си от фискалното тримесечие,
Коментари Харесай

Dell успя да намали оперативните разходи на свиващия се компютърен пазар

Конкурентът HP Inc. през вчерашния ден регистрира резултатите си от фискалното тримесечие, тъй че вложителите нямаха особени илюзии за положението на пазара на персоналните компютри досега, в който Dell Technologies не разгласява своите финансови доклади, само че действителността се оказа малко по-добра от предстоящото. Dell най-малко съумя да понижи оперативните разноски, което на фона на намаляващите доходи може да се смята за добър сигнал.

Общите доходи на Dell за тримесечието са спаднали с 20% на годишна база до $20,9 милиарда Оперативната облага е намаляла с 31% до $1,1 милиарда, а облагата на акция се е свила с 42% до $0,79. Според основния действен шеф на Dell, Чък Уитън, складовите ресурси на доставчиците на компанията са се нормализирали по-бързо в сравнение с при съперниците, а оперативните разноски са понижени с 6% до $3,57 милиарда Нетната облага е спаднала с 46% на годишна база до $578 млн.

В подразделението за инфраструктурни решения на Dell, приходите са намалели с 18% до $7,6 милиарда Тази област включва доставката на сървърно и мрежово съоръжение, където приходите са намалели с 24% до $3,84 милиарда Сегментът на системите за предпазване на данните също е понижил приходите си с 11% до $3,76 милиарда Оперативната облага на отдела за инфраструктурни решения е понижена с 32% до $740 млн.

В направлението за потребителски решения приходите на Dell са намалели с 23% до $11,98 милиарда. Именно високата степен на взаимозависимост от комерсиалния сегмент е избавила компанията от обилни загуби на компютърния пазар. Инвеститорите чакаха по-забележимо понижение на общите доходи на компанията до 20,27 милиарда $, тъй че тримесечният доклад като цяло е признат благосклонно от тях.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР