Конкурент на Binance USD (BUSD) се превърна в третата по

...
Конкурент на Binance USD (BUSD) се превърна в третата по
Коментари Харесай

DAI задмина стабилната монета на Binance по пазарна капитализация

Конкурент на Binance USD (BUSD) се трансформира в третата по величина постоянна монета в международен мащаб, надминавайки BUSD по известност и пазарна стойност.

Последните данни разкриват, че стабилната монета на MakerDAO, DAI , е надминала BUSD по пазарна капитализация до момента в който Binance, най-голямата платформа за продан на криптовалути в света, понастоящем се бори с правни и регулаторни спънки.

Към момента пазарната капитализация на DAI възлиза на почти $4.6 милиарда, като леко надвишава оценката на BUSD от $4.3 милиарда.

В неотдавнашно решение членовете на MakerDAO гласоподаваха за увеличение на спестовната ставка на DAI от 1% на 3.49% от 19 юни. Децентрализираната самостоятелна организация (ДАО) счита, че това нарастване на базовата рентабилност ще окаже доста въздействие върху децентрализирания финансов пейзаж.

Наскоро Binance се сблъска със правосъден иск от Комисията по скъпи бумаги и фондови тържища на Съединени американски щати (SEC), обвиняващ борсата в продажба на нерегистрирани скъпи бумаги.

В желае се твърди още, че няколко цифрови актива, в това число Binance Coin ( BNB ), родният токен на борсата, попадат под юрисдикцията на SEC като скъпи бумаги.

Освен това отчети на Reuters сочат, че Binance среща компликации в Нидерландия и Франция.

Съобщава се, че борсата възнамерява да напусне Нидерландия заради неспособност да се записва пред съответните органи. Освен това Франция проверява Binance за евентуално пране на пари и неспазване на нормативните условия.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР