Конкретни данни относно резултатите на закритата вече лаборатория за фитосанитарен

...
Конкретни данни относно резултатите на закритата вече лаборатория за фитосанитарен
Коментари Харесай

Обрат! Анализ опровергава напълно твърденията на БАБХ, ч...

Конкретни данни по отношение на резултатите на закритата към този момент лаборатория за фитосанитарен надзор изцяло опровергават изказванията на шефа на БАБХ Христо Даскалов и зам.-министър Иван Христанов, че през последните 10 години у нас са вкарвани артикули със повишени стойности на пестициди. Оказва се, че това ще е следващата лъжлива опорка, която ще бъде стартирана в общественото пространство, с цел да може властта да оправдае хаоса, който провокира с дейностите си на браздата.

Анализът демонстрира, че “Евролаб” е правила доста по-добра работа от страната в лицето на Централна лаборатория за химични изпитвания и надзор (ЦХЛИК).

Според публикувания разбор продуктите, които подлежат на засилен надзор през 2021 година, според настоящите регламенти, са доста по-малко, в сравнение с тез през 2022 година Резултатите, които БАБХ показа за интервала 20 май – 30 юни 2022 година, че държавната лаборатория е хванала по-големи количества неприятни колета спрямо „ Евролаб “ за същия интервал предходната година, се оказват безусловно погрешни.

Например за открит и спрян неприятен пипер през интервала 20 май – 30 юни:

2021 година, „ Евролаб “ – 46 неприятни колета / 83 416 кг

2022 година, ЦЛХИК – 18 неприятни колета / 39 050 кг

Установени и спрени неприятни портокали през интервала 20 май – 30 юни:

2021 година, „ Евролаб “ – 1 неприятна пратка / 14 300 кг

2022 година, ЦЛХИК – 1 неприятна пратка / 20 950 кг

Установени и спрени неприятни грейпфрути през интервала 20 май – 30 юни:

2021 година, „ Евролаб “ – грейпфрутите не са в регламента

2022 година, ЦЛХИК – 3 неприятни колета / 41 850 кг

Същото е и при открития лимон с пестициди.

През 2021 година той не е влизал в регламента и по тази причина не е проверяван от " Евролаб ". Сега обаче е част от регламента и това разрешава на БАБХ да се хвалят, че са заловили 700 000 кг лимон с пестициди.

От предоставените данни на едни и същи артикули, които са влизали в обсега на надзор и през двете години, образно се вижда, че в действителност по-големите количества неприятни артикули са открити от " Евролаб ".

В съответните данни единствените съпоставими артикули са пиперът и портокалите. Другите артикули, които БАБХ показва като собствен „ триумф “ не са подлежали на надзор през 2021, защото не е имало и правилник, съгласно който да попадат под подобен. Така излиза, че БАБХ се хвали с едни 750 хиляди кг повече, само че поради влезнали в действие нови артикули от тази година.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР