Конгресният център Fira Gran Via в Барселона се готви да

...
Коментари Харесай

MWC 2023 ще предложи „пътуване към бъдещето“ на 80 хиляди посетители


Конгресният център Fira Gran Via в Барселона се готви да посрещне над 80 000 гости на MWC 2023 (снимка: Войтек Гюрак във FlickR)

Около 80 хиляди гости и 2000 изложители се чакат на тазгодишния Международен мобилен конгрес в Барселона, оповестиха ръководителите на GSMA – интернационалната асоциация на мобилната промишленост, която провежда форума. MWC23 Barcelona ще се организира от 27 февруари до 2 март.

На конференцията на организацията преди събитието основният изпълнителен шеф на GSMA Матс Гранрид и сътрудниците му споделиха, че се планува повече от половината присъстващи да дойдат от промишлености отвън мобилните устройства. Общият брой на делегатите е по-висок от до неотдавна предвиждания от уредниците за тази година и сигурно над тези 61 000, участвали на MWC22.
още по темата
Централната тематика този път е „ Velocity “. Гранрид акцентира, че събитието ще даде „ пространство, което не може да бъде пропуснато, за отприщване на утрешните технологии още през днешния ден “.

Съдържанието на шоуто ще даде визия за главните трендове в промишлеността, в това число продължаващото внедряване на 5G по света, напредъка в напъните за резистентност, както и взор към футуристичните технологии, обхващащи неща като усъвършенствана действителност и метавселена.

Новото за 2023 година е област, разказана от уредниците като „ първото завладяващо пространство за описване на истории “ под слогана „ Пътуване към бъдещето “. Това направление ще предложи „ неповторимо, всепоглъщащо, практическо пътешестване в бъдещето на технологиите “.

Основен акцент в организацията на конгреса е разнообразието. От GSMA означиха, че програмата за лектори е формирана, с цел да „ отрази многообразието на света, в който живеем “. Около 35 % ще бъдат дами лектори. 40 % от главните презентации ще показват нововъведения от „ прилежащи “ промишлености.

Освен това в конгресния център Fira Gran Via ще бъде включено годишното събитие за млади нововъведения и стартъпи 4YFN, ще има и мини-шоу Diversity4Tech.

Според изчисленията на уредниците, събитието ще генерира стопански изгоди на стойност близо 350 милиона евро в региона-домакин и 7400 работни места на ненапълно работно време.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР