Конгресмените Стив Коен и Джо Уилсън внесоха предложение в Камарата

...
Конгресмените Стив Коен и Джо Уилсън внесоха предложение в Камарата
Коментари Харесай

В САЩ предложиха да не се признава Путин за президент след май 2024-а

Конгресмените Стив Коен и Джо Уилсън внесоха предложение в Камарата на представителите (долната камара на Конгреса на САЩ) да не се признава съветския президент Владимир Путин за държавен глава, в случай че реши да се кандидатира за нов мандат през 2024 година, осведоми " Новости ".

" Резолюцията отбелязва изборните нередности, с помощта на които Путин се намира на власт, и поддържа позицията, че последващото му престояване на поста е нелегално ", означиха те в прессъобщение.

В документа се акцентира, че признатите през 2020 година ремонти в Конституцията на Русия опонират на съветските закони и интернационалните отговорности.

" Всеки опит на президента Владимир Путин да остане на поста след края на сегашния си и финален мандат на 7 май 2024 година, би трябвало да докара до непризнаване от страна на Съединените щати ", се показва в проекторезолюцията.

Дори и да бъде утвърден от конгресмените, документът ще има целесъобразен темперамент. Представители на изпълнителната власт на Съединени американски щати по тематиката за непризнаването на Путин до момента не са се изказвали, а вероятностите за приемане на резолюцията в Камарата на представителите остават под въпрос.

През юни Путин, отговаряйки на въпрос за наследника си, разяснява, че неговата отговорност била " да дава рекомендации на тези хора, които ще претендират за длъжността президент ", само че решението за президента постоянно било на жителите на Русия. Той изрази вяра, че ще пристигна времето и той ще може да " каже, че подобен или подобен човек съгласно мен заслужава да управлява такава прелестна страна като нашата Родина - Русия ".

След приемането на поправките в Конституцията американските управляващи показаха безпокойствие, като Вашингтон беше изключително смутен по отношение на евентуалната опция Путин да остане президент до 2036 година, заяви Държавният департамент.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР