Конгресменът - републиканец Мат Гаетц внесе предложение за отстраняване на

...
Конгресменът - републиканец Мат Гаетц внесе предложение за отстраняване на
Коментари Харесай

Преврат се готви в Републиканската партия в Конгреса

Конгресменът - републиканец Мат Гаетц внесе предложение за премахване на ръководителя на Камарата на представителите (Конгрес) Кевин Маккарти от поста му .

Това разкри АП.

Искането за отстраняването на конгресмена-републиканец идва часове, откакто долната камара гласоподава за приемането на краткотрайната мярка, целяща да избегне прекъсването на работата на държавното управление.

Маккарти се сблъска със доста противоречие в личната си партия, като 90 членове на Републиканската партия гласоподаваха срещу законопроекта , а единствено един демократ се опълчи.

Гаетц внесе предлагането за освобождение в пленарната зала на Камарата на представителите и то би трябвало да бъде гласувано в границите на два законодателни дни.

Предвид лекото преимущество на републиканците в Камарата на представителите, демократите ще би трябвало да решат дали да гласоподават за отстраняването на Маккарти, или да застанат на негова страна.

По-рано Гец беше показал, че възнамерява да се опита да в профил ръководителя на Камарата Маккарти от служба тази седмица.

" Наистина имам намерение да подам молба за отзоваване на ръководителя на конгреса Маккарти тази седмица. Мисля, че би трябвало да го свалим. Смятам, че би трябвало да продължим напред с ново управление , което е надеждно ", съобщи той по CNN.

Според него единственият метод Маккарти да остане на поста си е, в случай че демократите го поддържат.
 US Сенатът блокира законопроекта срещу шътдаун на държавното управление
US Сенатът блокира законопроекта срещу шътдаун на държавното управление

Крайният период за гласоподаване наближава

Високопоставен източник от Демократическата партия съобщи пред Си Ен Ен, че множеството членове на фракцията им са скептично настроени към спасяването на Маккарт и, като се има поради, че той не е показал интерес да работи с демократите за започване на следствие за импийчмънт против президента Джо Байдън.

Междувременно Маккарти посъветва Гетц по телевизия CBS да " не стопира ".

" Така да бъде, продължавайте. Нека приключим с това и да стартираме да управляваме страната ", сподели Маккарти.

От 1 октомври в САЩ стартира нова финансова година и в случай че финансирането не бе контрактувано до тази дата, федералното държавно управление ще би трябвало да спре работата.

Очакваният шътдаун. За финален път се случи при президента Доналд Тръмп през 2018 година.

Преди четири месеца, сходна обстановка накара федералното държавно управление да изпадне в несъблюдение на отговорностите си от 31 трилиона $ в границите на няколко дни. Това за следващ път демонстрира по какъв начин противодействието против шътдаун остава за последния миг и провокира терзания на Уолстрийт, където рейтинговата организация Moody`s предизвести, че може да има неприятни последици за кредитоспособността на Съединени американски щати.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР